Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Dobrovolníci nezahálejí - výstava v Domově

Díky městu Prachatice, Dobrovolnickému centru Prachatice, Domovu sv. Anežky a Domovu Matky Vojtěchy se uskutečnilo milé setkání obyvatel DMV a jejich přátel, dobrovolníků při vernisáži putovní výstavy po Prachaticích – výstavy obrazů klientů Domova sv. Anežky z Týna nad Vltavou.

Výstava byla k vidění již v Zimní zahradě Městského úřadu Prachatice, ale protože obyvatelé jak Domova seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích, tak Domova Matky Vojtěchy mají někteří sníženou schopnost pohybu a orientace, tak se organizátoři rozhodli, že výstavu nabídnou dál a výstava se stala putovní. Hospic zapůjčil stojany a tak v Domově Mistra Křišťana ve společenském sálu jídelny a nyní v Domově Matky Vojtěchy potěšila nejen obyvatele, ale i návštěvníky, rodinné příslušníky, přátele.

Výstavy se zúčastnil ředitel Hospice sv. J. N. Neumanna Robert Huneš, vedoucí Domova Matky Vojtěchy Ludvík Zíma, vedoucí Dobrovolnického centra v Prachaticích Jiří Gabriel Kučera, ale i další, včetně vystupujících ve volném programu - Stanislava Tomešová, Marie Šímová, Jarmila Šímová, které hrou na kytaru a zpěvem obohatily celé dopoledne. Do programu byla zařazena i hra připravená pro všechny přítomné – skládání puzzlů z obrázků, které na výstavě jsou vystaveny. Vylosovány byly tři práce, které byly oceněny výrobky klientů z Domova sv. Anežky.

Výstava byla nainstalována a vernisáž připravena za velké pomoci dobrovolníků, zaměstnanců domova a sociální pracovnice Markéty Novákové.

„Slyšela jsem, že mnohdy na návštěvách si nemáte co s Vašimi blízkými říci a právě nějaký prožitek, zážitek může být podnětem. Navštivte výstavu v DMV do konce měsíce července a uvidíte krásu z venku (míněno i za okny kaple), ale i zevnitř (vlastní tvorba klientů).

Hanka RH+

Fotografie: Jiří Gabriel Kučera a RH+

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.