Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Seniorka roku z Volar

Praha, 1. října 2016 – Ceny Senior roku pro rok 2016, udělované Nadací Charty 77 v rámci projektu SenSen, jsou předané. Mezi osmi oceněnými je také Jaroslava Krejsová z Volar. Ta v Praze převzala Čestné uznání za dlouholetou práci pro druhé.

 

„Cílem ankety Senior roku je podpora seniorů jako významné části naší společnosti a zdůraznění jejich výjimečných výkonů, počinů a prací. Ocenění má inspirovat seniory v jejich vlastním životě a posilovat jejich sebevědomí a sebedůvěru. Výběr oceněných a prezentace jejich práce široké veřejnosti je šancí pro postupné rozbití stereotypů v nazírání na život seniorů“, říká o ceně ředitelka Nadace Boženka Jirků.

 

Paní Jaroslava Krejsová z Volar byla nominována Správní radou obecně prospěšné společnosti KreBul. Její návrh pak podpořili město Prachatice, klub SenSen Prachatice, Klub seniorů při DDM Volary, Svaz tělesně postižených Prachatice. Podporu vyjádřili také ti, kteří s ní jeli na samotné předávání, tj. rodina a přátelé.

 

Ve čtvrtém ročníku se sešlo 129 nominací. Z nich pak odborná porota vybrala osm, kteří si v sobotu 1. října převzali v Pražské křižovatce svá ocenění. „Porota to letos neměla lehké. Každý z nominovaných by si ocenění zasloužil. Mě velice těší, že si senioři v místech svého působení získávají respekt a to je hlavní cíl našeho projektu SenSen i Ceny Senior roku“, shrnula Boženka Jirků.

 

Čerstvá držitelka ocenění v anketě Senior roku, získala své ocenění za celoživotní nezištnou práci a pomoc druhým. Obdivuhodný je její zájem o historii, vydání publikace o pochodu smrti i osvěta, kterou s tímto tématem koná. Celý život se zajímá o veřejné dění, snaží se pomáhat druhým. Její aktivity mají hluboký mezigenerační rozměr. Je aktivní členkou výboru Svazu tělesně postižených ve Volarech, řádně dochází do Klubu seniorů při Domu dětí a mládeže ve Volarech.

 

„Paní Jaroslava Krejsová se pro nás, jako navrhovatele, stala velkým vzorem lidství. Toho, jak je krásné, když má člověk srdce na dlani a i ve svém věku dokáže rozdávat kolem sebe milou atmosféru, radost a nepřeberné množství energie“, uzavírá nominaci Jiří Gabriel Kučera, předseda Správní rady KreBul, o.p.s.

 

Jménem KreBul, o.p.s. ještě jednou paní Jaroslavě gratulujeme k takovému úspěchu a přejeme jen to dobré do dalších let.

 

Za KreBul, o.p.s.

 

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS.                                         Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

ředitel                                                                        předseda Správní rady

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.