Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Akademický rok ve Volarech zahájen

Volary, listopad 2016 – V pořadí sedmý ročník akademie 3. věku běží od října ve Volarech. Na dvacet posluchačů se každé úterý dozvídá zajímavé informace, hraje si, tvoří a poznává. Akademii připravila obecně prospěšná společnost KreBul.

 V pořadí sedmý ročník akademie připravila KreBul, o.p.s. pro seniory z Volar. Soubor deseti přednášek na nejrůznější témata, která mohou posluchači využít i v praxi, byl zahájen na konci října. V rámci letošního ročníku se budou posluchači věnovat finanční gramotnosti, jak si usnadnit stáří, pomůckám potřebným ve stáří, muzikoterapii, smyslové aktivizaci, reflexní terapii, lékům a zdraví. 

 „Měl jsem tu čest zahájit Akademii 3. věku. Jak jinak začít, než se seniory o seniorech a jejich životě. Téma, „Kolik máte v (senior)pase“, začalo samozřejmě představením a změřením dotyčných seniorů. Jestli mají v pase 55+. To je totiž velmi důležité číslo. Senioři se dozvěděli o ročním fungování SeniorPointu Prachatice, cestě k jeho zřízení, pomoci od Města Prachatice, podepsání smlouvy se Společně, o. p. s. a spolupráci s jinými organizacemi. Představení kalendáře akcí na webu, bulletinu SeniorPoint PRESS, akcí, besed, workshopů, které proběhly a které máme naopak v plánu. A když jsme měřili senior pasy, nesměly chybět ani slevové karty Senior Pasů. Seniorům byl představen Senior Pas zábavně, zážitkově, nechyběla ani prezentace poskytovatelů u nás na Prachaticku“, přiblížil Jiří Gabriel Kučera.

 Posluchači se scházejí každé úterý od půl třetí do čtyř hodin v konferenční místnosti hotelu Bobík ve Volarech. Jednotlivá témata mají lektoři pojata takovým způsobem, aby došlo k co největšímu zapojení posluchačů do dění. Přednáška je tak vždy doplněna celou řadou aktivit, což ji dělá mnohem záživnější a přínosnější pro všechny zúčastněné. Navíc praktickým nácvikem některých činností dochází k jejich lepšímu uchování v paměti, osvojení si jich.

 Akademie 3. věku je bezplatné vzdělávání seniorů. Účast není podmíněna zápisem, posluchači nemusí splňovat žádné speciální požadavky, není potřeba mít stoprocentní docházku, musejí mít pouze chuť se dále vzdělávat a dozvídat se nové informace. Vítáme všechny, kdo přijdou a vezmou s sebou dobrou náladu, která jednotlivé lekce vždy provází. Akademie bude zakončena slavnostním posezením a předáním certifikátů, které se uskuteční dvacátého prosince.

 Letošní ročník akademie se koná pod morální záštitou Vyšší odborné školy sociální v Prachaticích, organizuje ji SeniorPoint Prachatice, který zřizuje právě KreBul, o.p.s. na Zlaté stezce 145. Vzdělávání seniorů je součástí projektových aktivit, podpořených z krajské dotace. Přijďte mezi nás, těšíme se na vás.

 KreBul, o.p.s. nabízí své služby již od roku 2007. Sídlo organizace můžete najít v Prachaticích, na Zlaté stezce 145. Informace o aktivitách můžete najít také na webu www.krebul.cz.

 Za KreBul, o.p.s.

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS., ředitel

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.