Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Vánočky či štědrovky?

Prachatice, 14. prosince 2016 – Vánočky z obřadního těsta se vyráběly s Růženkou Vincikovou a účastníky, kteří navštívili prostory KreBul, o. p. s.  Akce nebyla určena jen pro seniory, a tak šlo opět o mezigenerační setkání.

V pondělí 12. prosince voněly prostory KreBul, o. p. s., domácím těstem a zněly v nich vánoční písně. Tvořila se vánočka, nebo chcete-li štědrovnice. Lektorka workshopu zaujala nejen malé svým vyprávěním: „První zmínky o vánočce pocházejí již ze 16. století, kdy ji pekli pouze místní pekaři – ti jí, podle krajů, nazývali štědrovečernice, štědrovnice, štědrovka, pleténka, húska, calta, ceplík, žemle, štricka, ale také „děťátko“. Pletená vánočka totiž symbolizovala děťátko zabalené do peřinky.“

V KreBulu se pletlo jak z devíti pramenů - první čtyři symbolizují slunce, vodu, zemi, vzduch, druhé patro jsou jako rozum, vůle a cit a poslední dva prameny na vrchu spojují vědění a lásku, tak se účastníci učili také z jednoho, ale i ze šesti pramenů.

Workshop proběhl v prostorách KreBul, o.p.s., Zlatá stezka 145. Akce byla realizována v rámci aktivit SeniorPointu Prachatice, které byly podpořeny z prostředků Jihočeského kraje.

 Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

účastník akce a koordinátor SeniorPointu Prachatice

 

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.