Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Trénování paměti v každém věku

Prachatice, 17. března 2016 – Osvětová přednáška o trénování paměti v rámci Národního týdne trénování paměti proběhla v KreBul, o.p.s. Certifikovaný lektor seznámil přítomné s konceptem trénování paměti a prozradil pár zajímavostí o mozku.

 Cílem Národního týdne trénování paměti je přesvědčit nejen seniorskou populaci, že si ještě dokáže slušně pamatovat, když jí někdo poradí, jak na to. Trénování paměti je efektivní nástroj proti mentálnímu zhoršení, a zároveň rychlá cesta ke zvýšení sebevědomí.

 Národní týden trénování paměti každoročně pořádá a do celosvětové kampaně se zapojuje Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging, která koordinuje regionální osvětové přednášky. Do seznamu 307 přednášek byla připsána i ta v Prachaticích.

 Přednášku realizoval Zdeněk Krejsa, certifikovaný lektor III. stupně, a to v prostorách KreBul, o.p.s.  Přítomné seznámil s konceptem trénování paměti, prozradil pár zajímavostí o mozku a jeho fungování, ukázal pár triků, jak si například snadno a rychle zapamatovat barvy duhy ve správném pořadí.

 „Cílem kurzů paměti je ukázat účastníkům, že to s jejich pamětí není ještě tak špatné, jak se obávají. Ukázat jim, prostřednictvím tzv. terapie příjemného šoku, že při používání několika jednoduchých nástrojů, si lze zapamatovat mnohé. Například 99 českých panovníků, 100 číslic od Pí“, říká Dana Steinová, průkopnice trénování paměti.

 Zlepšovat funkce mozku lze jednoduchými kroky každý den. Zkuste si například přeházet suroviny ve špajzu – párkrát si osolíte kávu, než si uvědomíte, že došlo ke změně. Zkuste si čistit zuby opačnou rukou, než obvykle.

 Máte zájem dozvědět se více? Případně se zapojit do kurzu trénování paměti? Pak sledujte webové stránky www.krebul.cz, kde vás o připravovaných kurzech budeme včas informovat. KreBul, o.p.s. realizuje své služby od roku 2007, od roku 2009 pak na adrese Zlatá stezka 145, Prachatice.

 

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS.

trenér paměti

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.