Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

První výstava zahájena

KreBul, o.p.s. v letošním roce slaví desáté narozeniny. První z výstav se tedy nemůže věnovat jinému tématu, než tomu, díky kterému se odstartovala celá jeho pozdější historie a vůbec vznik organizace, tedy téma pochodu smrti.

Jedním z cílů společnosti jsou přednášky, vzpomínkové akce, kdy se snaží posluchače seznámit s událostmi konce druhé světové války, zejména pak s pochodem smrti, který se bezprostředně dotýká našeho regionu. Společnost vydala publikace: „Přes Volary přešla smrt – pochod smrti očima pamětníků“, DVD s názvem „Vzpomínka na číslo 47772 – Příběh Renaty Dindové“, sborník z konferencí a kartičky, připomínající hřbitov obětí pochodu smrti ve Volarech. Přednášky jsou doplněny čtenými ukázkami z výpovědí přímých účastníků, řadou fotografií a dobových materiálů. Přednášky se konají ve školách, v divadle, v komunitních centrech …

A právě 20. ledna 2017 otevřela KreBul, o.p.s. ve svých prostorech domu Křižovatka u parku, Zlatá stezka 145 v Prachaticích výstavu „Volary a pochod smrti“. Výstav potrvá do konce měsíce ledna 2017. Otevřeno denně od 10:00 do 17:00 hodin. V rámci výstavy jsou k vidění historické materiály a dokumenty, které se podařilo k pochodu smrti získat paní Jaroslavě Krejsové z Volar. Ta se tématu věnuje více jak šest desítek let. K vidění jsou materiály, vydané KreBul, o.p.s. a také videodokument s přeživší účastnicí pochodu smrti paní Renatou Dindovou. Výstavu společně s ředitelem KreBul, o.p.s. Zdeňkem Krejsou zahájil místostarosta města Jan Klimeš historickým exkurzem. Na závěr vernisáže výstavy se rozpoutala zajímavá diskuze.

Dále KreBul, o.p.s. nabízí setkání s autorkou knihy o pochodu smrti Jaroslavou Krejsovou 27. ledna 2017 od 10:00 hodin v SeniorPointu, Zlatá stezka 145 v Prachaticích a následně 10. února 2017 od 14.00 hodin s pamětnicí holocoustu Dagmar Lieblovou na témže místě.

Akce se konají u příležitosti 10. let KreBul, o.p.s. v rámci projetu „Vzpomínka pro lidskost 2017“ a za laskavé podpory Nadační fondu obětem holocaustu a Jihočeského kraje.

Mgr. Zdeněk Krejsa a Hanka RH+

23. ledna 2017

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.