Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

ICM v obrazech

V pondělí 13. února se v KreBul, o. p. s. uskutečnila další z akcí, realizovaných v rámci oslav 10 let organizace. Tentokrát šlo o zahájení výstavy ICM v obrazech, tedy představení prvního pracoviště KreBul, o.p.s.

Výstavu Informačního centra pro mládež Prachatice v obrazech zahájil ředitel KreBul, o. p. s. vzpomínkou na začátky založení centra pro děti a mládež: „Psal se rok 2009 a hledali jsme vhodné prostory, kde bychom mohli otevřít občanskou poradnu. Při jednání s tehdejší místostarostkou jsme se dostali také k tomu, že by bylo hezké mít v Prachaticích informační centrum pro mládež, které již řadu let fungovalo v Českém Krumlově. Vydali jsme se tedy na zkušenou a rozhodli se, že stejné centrum otevřeme u nás v Prachaticích. Jak se později ukázalo, bylo to velmi dobré rozhodnutí, protože právě díky tomuto pracovišti jsme získali finanční prostředky na rozsáhlou rekonstrukci celého objektu na Zlaté stezce 145“, shrnul Zdeněk Krejsa.

Samotné informační centrum pro mládež procházelo velkými změnami, kdy se od šanonů s materiály přecházelo přes vyhledávání informací na webových stránkách po poradenství na školách. Informační centrum pro mládež Prachatice je členem Asociace pro podporu rozvoje informačních center pro mládež ČR. Díky ní a ZIPCEM (partnerská střešní organizace na Slovensku) dostává a vydává vlastní informační materiály, jako je Kyberšikana, Jak napsat životopis či motivační dopis, Sexualita chlapců či dívek atd. Všechny tyto tiskoviny jsou určeny široké škále příjemců. Řadu materiálů pak vydala i sama KreBul, o.p.s., například Podnikání do kapsy, Dobrovolník do kapsy, Holocaust.

V současné době reagujeme na změny ve společnosti a snažíme se o kreativitu, jednoduchost předávání informací, poradenství přímo „na míru“ cílové skupině a vše, pokud možno, v rekordně krátkém čase. Samotní návštěvníci vernisáže si vyzkoušeli, co zvládnou během minuty v minutovém testu. Zjistili, že pracovat s informacemi, není úplně jednoduché. Poté se rozvinula diskuze o tom, co je kreativita a jestli jsou děti a mládež v dnešní společnosti kreativní.

Hlavní činností ICM je zabezpečení informačního a poradenského servisu pro cílovou skupinu. Využít můžete i placené služby jako např. kopírování, laminování dokumentů, kroužkovou vazbu, tisk, či zakoupení vstupenek na různá představení po celé ČR.

Děkujeme účastníkům, kteří se cítí duchem mladí a přišli k nám do Informačního centra pro mládež Prachatice. I vy máte možnost zavítat k nám do centra na Zlaté stezce 145 a prohlédnout si panely, přibližující vlastní činnost centra. Výstava bude k vidění do začátku března, vždy v pracovních dnech od 10 do 17 hodin.

Za KreBul, o.p.s.

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

13. února 2017

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.