Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

V ICM Prachatice o mezinárodní spolupráci

V ICM Prachatice o mezinárodní spolupráci

Prachatice 10. dubna 2017 – V prostorách ICM se jednalo o spolupráci mezi Českou republikou a Horním Rakouskem. Setkání proběhlo v prostorách KreBul, o.p.s.

V ICM Prachatice se sešli zástupci jihočeských Informačních center pro mládež a hornorakouských Jugendservice. Na programu jednání bylo shrnutí dosavadní spolupráce a návrhy pro společnou diskuzi a další možnosti spolupráce. Úvodního slova se ujal Miroslav Hrdina, který jmenovitě poděkoval všem členům jednání a zároveň představil jejich činnost. Poté se prezentovala KreBul, o. p. s. s projektovými pracovišti a všemi aktivitami.  Paní Eva Lachoutová představila česko-rakouskou spolupráci, zvláště od roku 2014, kdy se konalo jednání v Rakousku a poté se spolupracovalo na výměně informací, diskutovalo se nad virtuálním světem, legislativou atd.

Mezi hlavní body diskuze celého setkání patřila témata, jako je cestování, vzdělávání, práce, informace. Vlastimil Kopeček z ICM Č. Krumlov představil Asociaci pro podporu a rozvoj informačních center pro mládež v ČR a produkty, která se pod její hlavičkou vydávaly. Poté se účastníci domluvili na tématech, která budou realizována v průběhu několika let. „Jsem ráda, že v našem kraji se věci nedělají od stolu, ale aby byly užitečné, vycházejí přímo z potřeb neziskových organizací a jejich návštěvníků - mládežníků. Záleží na tom, co je v silách NNO a jejích pracovníků. Veškeré návrhy by měli vzejít od mládeže a právě pracovníků s nimi, a pak přes NNO postoupit k vyšší úroveň“, shrnula Eva Lachoutová z krajského úřadu.

Za Rakousko poté Christian Mülleder představil projekt Cybermobbing workshop, který je prezentován na školách v Horním Rakousku. Projekt se zaměřuje na téma kyberkriminality a kyberšikany.

Pracovní skupina a jednotliví členové si vzájemně poděkovali na velmi cennou zkušenost a spolupráci a nechali otevřené termíny pro další jednání a spolupráci mezi Českou Republikou a Horním Rakouskem.

 

Za ICM Mgr. Jiří Gabriel Kučera

KreBul, o. p. s. – Informační centrum pro mládež Prachatice

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.