Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Dobrovolníci z Evropy v KreBul, o.p.s.

Prachatice, duben 2017 – na šest měsíců přivítala KreBul, o.p.s. dva dobrovolníky v rámci evropské dobrovolné služby. Hale a  Seyit budou pracovat s dětmi, mládeží i seniory. Jde o první zahraniční dobrovolníky u nás, kteří zde působí v rámci evropské dobrovolné služby.

 Evropská dobrovolná služba umožňuje mladým lidem zapojit se individuálně nebo ve skupinách do dobrovolnických projektů konaných v zemích EU a v partnerských zemích. Cílem Evropské dobrovolné služby je rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi. Určena je mladým lidem ve věku 18 – 30 let (možnost zapojení i lidí s handicapem), kteří mají možnost vycestovat na 2-12 měsíců, přičemž mají hrazeno ubytování, stravu, jazykový kurz, pojištění, dopravu a navíc kapesné.

 Poprvé se dobrovolníci evropské dobrovolné služby dostali i do Prachatic. Od dubna do října mají své zázemí v KreBul, o.p.s. dobrovolníci Hale Aslantas a Seyit Ahmed Budak. Oba pocházejí z Turecka a budou se zde věnovat aktivitám pro děti, mládež i seniory. Mezi první z aktivit patří například jazyková čajovna s výukou angličtiny, která bude probíhat každý čtvrtek dopoledne pro seniory, odpoledne pro studenty.

 Těšit se můžete na řadu zajímavých projektů a aktivit, které Hale a Seyit připravují. Půjde o různé volnočasové aktivity, ale také přednášky (například poznání Turecka všemi smysly), workshopy apod.

 Dobrovolníci jsou v KreBul, o.p.s. díky spolupráci s Hodinou H z Pelhřimova, která má dlouholeté zkušenosti s mezinárodními projekty. Evropská dobrovolná služba je financována z prostředků programu Erasmus +.

 Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS.

ředitel KreBul, o.p.s.

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.