Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Třetí místo pro SeniorPoint - SKVĚLÁ ZPRÁVA

Nadace Charty 77 udělila již popáté své ceny nejaktivnějším a nejpříkladnějším seniorům a seniorským klubům z celé republiky. Díky SeniorPointu jsme získali do Prachatic 3. místo.
 
 
 Seniorem roku 2017 se stal Jiří Bárta a klubem roku Klub Aktiv České Budějovice. Do Zlaté síně SenSenu vstoupil profesor František Janouch.
 Cenu Senior roku vyhlašuje Nadace Charty 77 v rámci svého projektu SenSen/Senzačních senioři. Cílem projektu je upozornit na výjimečné osobnosti z řad seniorů, ocenit jejich aktivní činnost, obětavost pro druhé i práci v komunitní oblasti. SenSen vyzdvihuje dnešní seniory jako nedílnou aktivní a vzdělanou část společnosti, která by neměla být opomíjena. Ocenění má inspirovat ostatní seniory v jejich vlastním životě a posilovat jejich sebevědomí a sebedůvěru.
 V pátém ročníku se sešlo 91 nominací. Navrhovaly je seniorské kluby, společenské organizace, nezisková sdružení, samosprávy obcí, měst, krajů, školy, stálé kulturní a sportovní organizace.
 
SeniorPoint Prachatice navrhlo město Prachatice.
 Hned po předání v Praze zástupcům SeniorPointu Zdeňku Krejsovi, Hance Rabenhauptové a Jiřímu Gabrielu Kučerovi napsal starosta Martin Malý: „Gratuluji. Děkuji za vaši práci,  za vzornou reprezentaci proseniorských aktivit a reprezentaci města. Držím vám palce do další vaší práce, udržte si kreativitu a  kvalitu. Jste šikovní. Jen tak dál.“
 
Ředitelka nadace Charty 77 Božena Jirků doplňuje:
  „Porota to má pořád stejně těžké. Ať rozhodovala v prvním, anebo v letošním pátém ročníku. Desítky nominovaných, jeden lepší příběh než druhý. Mě těší, že se senzační senioři opravdu rozmnožili do celé republiky a že získávají to renomé ve společnosti, které jsme chtěli pomáhat vytvářet i naším projektem. Senioři nejsou žádní nabručení stařešinové. Jsou to lidé se zkušenostmi, znalostmi, s chutí pomáhat téhle společnosti a žít pokud možno naplno,“
 
 Po Daně Zátopkové, Olbramu Zoubkovi byl uveden do Zlaté síně SenSenu profesor František Janouch.
 Prof. RNDr. František Janouch, CSc.

Teoretický fyzik, publicista a autor, zakladatel Nadace Charty 77 a dlouholetý předseda správní rady. Prof. Janouch se stal zakladatelem moderní charity v Československu. Jeho práce v čele nadace a další veřejné působení přinesly úplně novou společenskou kvalitu – pomáhat potřebným je nejen důležité, ale zároveň se tak kultivuje velká skupina občanů, kteří svou solidaritu berou jako samozřejmost, jako přínos pro sebe samé. A tím pomohl k návratu naší společnosti do evropského, občansky vyspělého prostoru.

 Cena Senior roku 2017 – kategorie kluby:
 

1. místo: Klub Aktiv České Budějovice

 2. místo: ÚSMĚV= ZDRAVÍ, Lovosice
 3. místo: SeniorPoint Prachatice a Mezigenerační klub při SŠ gastronomická, Blansko
 

 SeniorPoint Prachatice

 Je to kontaktní místo pro seniory, kde je možné nalézt komplexní informace z oblastí života, které seniory zajímají, poskytuje informace o sociálních službách, úřadech, institucích, veřejných službách, dají se zde nalézt kontakty na seniorské organizace a informace o dalších systémech pomoci podpory seniorů. Je tu možnost popovídat si v přátelském prostředí, podílet se na akcích senioři seniorům atd. Zajišťuje systematické vzdělávání seniorů v různých oblastech (prevence kriminality, finanční gramotnost, ochrana práv spotřebitelů). Senior Point úzce spolupracuje s Jihočeským krajem. Je součástí pracovních skupin Komunitního plánování sociálních a doprovodných služeb, tvorby Plánů zdraví, Strategického rozvoje města aj. Jednoduše dává prostor k umu seniorů ve všech oblastech, další aktivity doplňuje i kulturními akcemi, výstavami a tvůrčími dílnami pro seniory. Senioři ze SeniorPointu publikují na našich webových stránkách, podporují projekt Národní kronika.
  

Čestná uznání: Turistický klub Štětí, Centrum RoSa Praha, Klub seniorů Řepy, Klub pohádkových čtecích babiček a dědečků

Cena Senior roku 2017 – kategorie jednotlivci:
 

1. místo: RNDr. Jiří Bárta, Univerzitní klub seniorů, Ostrava

 2. místo: Helena Vostrovská, Hradec Králové                                   
 3. místo: Eduard Jedlička, Svitavy      
 

Čestná uznání: Hana Čečková, JUDr. Jarmila Škvrnová, PhDr. Jaromír Schel, Eva Gutová, Jiří Eichner, Věra Seemanová, Jarmila Pláteníková

 Hanka Rabenhauptová (RH+)

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.