Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Poohlédnutí po činnosti EDS

Prachatice, říjen 2017 – na šest měsíců hostila KreBul, o.p.s. dva dobrovolníky v rámci evropské dobrovolné služby. Pojďme se poohlédnout za jejich šesti měsíčním působením v Prachaticích.

Evropská dobrovolná služba (EDS) umožňuje mladým lidem se zapojit do projektů rozvíjející solidaritu a toleranci. V Prachaticích šlo o první dobrovolníky, kteří zde takto působili. Díky spolupráci s Hodinou H z Pelhřimova, která má dlouholeté zkušenosti s mezinárodními projekty, jsme mohli přivítat Hâle Aslantas a Seyita Ahmeta Budaka a jim ukázat Prachatice jako rozvíjející se město a dobré místo k životu.

Hâle a Seyit začali své působení hned akčně, a to účastí na bále zdravotně postižených, kterých se uskutečnil ve Švestkovém dvoře. V prvních dnech svého působení v Prachaticích byli dobrovolníci přivítáni panem starostou Martinem Malým na radnici, ukázali jsme jim Libín a město Prachatice, sami pak doprovodili a provedli hudební skupinu ze zahraničí městem. Studovali zde český jazyk, sami učili dospělé i seniory anglicky, seniorům vyplňovali volný čas a účastnili se mnohých aktivit pro ně šitých na míru, pro děti připravili workshopy a volnočasové aktivity, účastnili se mezigeneračních setkání, pomáhali s přípravou a realizací adaptačních kurzů pro základní školy, aktivně se zapojili do multikulturního vzdělávání nejen v Čechách, ale i na Slovensku. Pořádali tematické večery (kultura, jídlo, umění), byli hosty na školách či jiných akcích, uspořádali týden pro děti s výukou angličtiny, prezentovali studentům o EDS…

Děkujeme všem, kteří se tohoto projektu účastnili, ať už jako lektoři, realizátoři či návštěvníci. Děkujeme za váš čas a za to, že jsme mohli společně sdílet pro nás nové zkušenosti a opět přispět neziskové organizaci KreBul, o. p. s. v jejím rozvoji.

O dalším působení Hale a Seyita vás budeme informovat v následujících týdnech, jako malé ohlédnutí za jejich působením v Prachaticích a KreBul, o.p.s.

 

 

Za KreBul, o. p. s.

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.,

koordinátor Dobrovolnického centra Prachatice

 

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.