Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Šťastné stáří očima dětí

V rámci Týdne sociálních služeb v Prachaticích byla připravena výstava prací dětí, dospělých i seniorů na téma Šťastné stáří očima nejen dětí v  Domu s pečovatelskou službou Na Sadech v Prachaticích. Práce z místního kola udělaly radost všem 40 účastníkům mezigeneračního středečního setkání.

11. 10. 2017 se setkali autoři se svými pedagogy, rodiči, kamarády z MŠ Prachatice, Skalka, ZŠ Prachatice, Zlatá stezka 387, Domova Matky Vojtěchy, Obce baráčníků Vitoraz Prachatice, SeniorPointu Prachatice, Chelčického domova sv. Linharta, Jihočeského centra pro zdravotně postižené a seniory, Klubu SenSen, měst Prachatice. Vedoucí odboru sociálních věcí Městského úřadu Prachatice Jaroslava Hauptmanová předala ceny a diplomy všem oceněným seskupením i jednotlivcům. Za SeniorPoint Prachatice ocenění převzala Olga Korbelová. Ocenila v letošním roce především mezigenerační tvorbu, kdy společně malovali a vytvářeli svá díla senioři s dětmi např. z mateřské školy a SeniorPointu, nebo děti z Montessori školičky s klienty z Domova Matky Vojtěchy. Oceněna byla i krásná díla klientů Chelčického domova sv. Linharty, dětí ze ZŠ Prachatice, Zlatá stezka 387. Slavnostního předání a setkání se zúčastnila ředitelka Jihočeského centra pro zdravotně postižené a seniory Hanka Vlasáková, která k dětem promluvila se slovy, jak se mají chovat ke starším a postiženým lidem a společně s paní Hautmanovou popřály šťastný život jim i všem kolem.

„Velmi působivé při předání bylo, když jeden z autorů syn Ivy Simandlové našel na výstavě „svého dědečka“, kterého maloval a shodou okolností na vyhlášení byla s jinou skupinou dětí právě i jeho maminka a tak se v jednu chvíli, na jednom místě, setkaly tři generace.“

Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR každoročně ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Radou seniorů ČR a Svazem měst a obcí ČR vyhlašuje tuto soutěž. Město Prachatice již několik let i místní kolo. Tématem je výtvarné zpracování dětského pohledu na stáří. Cílem pak snaha o propojení generací a vzájemnou pomoc, odstranění předsudků o stáří.

Gratulujeme všem oceněným a těšíme se na další společné aktivity.

Hanka RH+

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.