Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Paní, nesu Vám psaní … aneb grafologie a písmo pro seniory

Základy grafologie a rozbor písma přinesla do  SeniorPointu Prachatice lektorka PaedDr. Ivana Bečvářová z Centra vzdělávání ASTERIA.

 
Výstupem pak byla aktivita přítomných (setkaly se zde čtyři generace) Psaní, pro paní … pro osamělé seniory v rámci nejen České republiky.

Ivana Bečvářová nebyla v SeniorPointu poprvé. Nabídla v polovině roku výtvarný kurz pro seniory Barvy podzimu, podzim života, který se setkal s velkým úspěchem. A právě při posledním kurzu se objevila řada zájemců o informace z oboru grafologie, zájem o rozbor písma, které projektuje osobnost v ručně psaném písmu.

Grafologie je psychodiagnostická disciplína studující psychologické souvislosti mezi písmem a člověkem. Grafologii lze uplatnit v oborech jako je kriminalistika, pedagogicko -psychologickém poradenství, partnerské vztahy, terapeutická diagnostika, výběru pracovních sil, v osobním poradenství a podobně. Při kurzu došlo i na ukázky jednotlivých písem významných osobností. V závěru se každý v „grafologické abecedě“ našel a věřte, byla to skvělá sobotní zábava. Paní lektorce velmi děkujeme a stejně tak koordinátorům SeniorPointu za velmi zajímavé nabízené akce. Další společnou aktivitou jistě v roce 2018 bude Hrou za poznáním v každém věku.

Závěr setkání pak patřil společnému Psaní, přání pro paní, či pána – seniory, které známe a víme, že žijí buď doma anebo v různých typech zařízení v České republice a na Slovensku a jsou osamoceni. Každý z účastníků si vybral přání (zakoupení z nakladatelství ÚMUM, od lidí se zdravotním postižením, kteří jej namalovali ústy) a do přání napsali poselství. SeniorPoint pak přání ještě před vánocemi odeslal a tak věříme, že někomu udělal alespoň malou radost. Stejně tak jako nám sdílené setkání.

 Akci podpořil Jihočeský kraj, město Prachatice, Ministerstvo kultury ČR a MPSV ČR. Děkujeme

 Hanka Rabenhauptová (RH+)

28.12.2017

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.