Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Výstava SeniorFoto 2018 zakončena

Setkání seniorů fotografů nad snímky z výstavy SeniorFoto 2017 se uskutečnilo 30. ledna 2018 ve výstavních prostorech SeniorPointu v Prachaticích.
 
Pozvání přijal významný jihočeský fotograf Milan Binder, členové Jihočeské krajské rady seniorů, také spisovatel Pavel Řehák a zástupci s garantem Rady seniorů města Prachatice.

Fotografové Milan Binder společně s Karlem Rabenhauptem se při fotopovídání shodli s účastníky na tom, že senioři umí, chtějí fotit a doporučují přirozenost (v žádném případě aranžované skupinky) a přejí dobré světlo do dalšího roku fotosoutěže SeniorFoto 2018.

Všichni přítomní fotografové, kteří na výstavě našli svoji práci ji nejen ukázali, ale také sdělili jak a proč byla focena. Při setkání na úvod a závěr zarecitoval ze své vlastní sbírky Srdce na dlani Pavel Řehák, dnes již také senior, krásné básně vypovídající jeho pocity (např. Srdce na dlani začíná slovy –

Cítím se jako v pohádce             

Když ráno stojím na lávce

Voda mi zurčí pod nohama  

Rak říční se schovává mezi kamenama                             

Dívá se na mne po očku ….

Rada seniorů města Prachatice je členem Jihočeské krajské rady seniorů České Budějovice. Od svého vzniku si společně vyměňují zkušenosti, předávají příklady dobré praxe, vzájemně se radí a také mezi sebou senioři soutěží.

Krajská Rada seniorů Jihočeského kraje ve spolupráci s Jihočeskou vědeckou knihovnou a Magistrátem města České Budějovice vyhlásila v roce 2017 fotografickou soutěž pro seniory a juniory s názvem SeniorFoto 2017. Z Prachatic uspěly seniorky Eva Novotná a Zdena Hrůzová.

Porota vedená Milanem Binderem, známým českobudějovickým fotografem, pak vybírala celkem ze 187 zaslaných snímků. Z fotografií, které získaly nejvíce bodů, byla uspořádána putovní výstava. Nejprve byly práce vystaveny v prostorech Jihočeské vědecké knihovny na Lidické ulici v Českých Budějovicích a poté v prostorech SeniorPointu Prachatice (Zlatá stezka 145, Prachatice) po celý měsíc.

Rada seniorů vyhlásila pro rok 2018 další kolo, tak sledujte i naše stránky, budeme vás včas informovat a foťte. Nevíte jak? Zajděte do FOTO poradny v Prachaticích – Klubu SenSen Na Sadech 559, každý čtvrtek od 9 do 11hodin.

text: Hanka Rabenhauptová (RH+)
foto: Karel Rabenhaupt

 
06.02.2018

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.