Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Bez bariér pro všechny 2 předán veřejnosti

Bez bariér pro všechny 2 předán veřejnosti

Prachatice,  2. března 2018 – V KreBul, o.p.s. Prachatice se uskutečnilo předání nových předmětů sloužící pro osoby se zdravotním postižením a seniory.

KreBul, o.p.s. se v roce 2017 zapojila se svým projektem „Bez bariér pro všechny II“ do veřejné výzvy Nadačního fondu Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“.Odborná komise vybrala v každém regionu tři projekty, o vítězi pak rozhodovali přímo zákazníci prodejen, kteří za nákup získali hlasovací žeton, který vhodili dle svého rozhodnutí do připravených schránek, a tak podporovali soutěžní projekty. O vítězství našeho projektu rozhodovali zákazníci v Tescu Vimperk a v Sušice.

Předáním tří nových prvků, tedy čističky vzduchu, tabletu s možností se připojit na překladatele do znakového jazyka a masážního křesla, se uskutečnilo za účasti hostů – těch, kteří nové výstupy budou využívat, ale i těch, kteří stáli u zrodu nápadů a těch, kteří nás podpořili jak morálně, tak i se samotným projektem: pan Uhlík vedoucí prodejny Tesco Vimperk, místostarosta města Prachatice pan Klimeš a paní Rabenhauptová, referentka městského úřadu, a samotných uživatelů a klientů KreBul, o. p. s.

Během programu si všichni návštěvníci mohli vyzkoušet, jak vlastně prvky pomohly k odstraňování bariér – nejprve si sami zkusili komunikovat znakovou řečí, kdy se díky technice podařilo spojit s překladatelem do znakového jazyka, pak se naučili znakovat básničku, vyčistili vzduch v sále Křišťál čerstvým vzduchem z mezigenerační zahrady a nakonec si zahráli hru židličky.

V současné době má KreBul, o. p. s. odstraněno mnoho z bariér, a tak vznikají otevřené dveře pro nejrůznější cílové skupiny v našem regionu (děti, mládež, dospělí, osoby se zdravotním postižením, seniory…).

Děkujeme touto cestou všem zákazníkům, kteří hlasovali právě pro náš projekt a pomohli nám překonat další část bariér a ulehčit život těm, kteří zavítají do naší organizace. Děkujeme všem zúčastněným za milé dopoledne a těšíme se na shledání - v KreBulu máte dveře otevřené a mnoho bariér je již odstraněno.

 Za KreBul, o.p.s.

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

 

05.03.2018

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.