Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Vzpomínka: zemřela Dagmar Lieblová

Ve čtvrtek 22. března zemřela ve věku 88 let paní Dagmar Lieblová, dlouholetá předsedkyně Terezínské iniciativy. Paní Lieblová přežila věznění v koncentračních táborech (Terezín, Osvětim, Hamburk, Bergen-Belsen). Po celý život se aktivně snažila svůj příběh předávat dál, pomáhala přeživším.

Psal se rok 2011. Připravovali jsme další ročník konference Volary a pochod smrti, když mi babička sdělila, že ve zpravodajské relaci v televizi slyšela vyprávění paní Lieblové. Pořad jsem si našel a řekl si, to by byl úžasný host na konferenci. Napsal jsem e.mail s pozváním a po velmi krátké době mi přišla odpověď, že paní Lieblová mé pozvání přijímá. Tak se začal psát příběh, který v minulém týdnu pomyslně skončil.

Každé setkání s paní Dagmar pro mne bylo velkým darem. Elán, vitalita, radost ze života, obrovská životní moudrost, otevřenost, přátelskost – to naplňovalo každé naše setkání, která se konala pravidelně od roku 2011 až do posledního, kdy nás sama provedla Terezínem a přímo na místě naší skupince vyprávěla o svém životě zde.

Zpráva o odchodu této velké ženy mne hluboce zasáhla. Její životní moudrost, neutuchající energie a nadhled mi bude velmi chybět.

Vážená paní Lieblová, čest vaší památce!

Zdeněk Krejsa

24.03.2018

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.