Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Publicista zaujal všechny generace

Prachatice, 4. května 2018 – V KreBul, o.p.s. proběhla další zajímavá setkání s publicistou a novinářem Stanislavem Motlem. Ten již jedenáct let spolupracuje s touto organizací, kdy pravidelně představuje zajímavé příběhy, vztahující se k důležitým historickým událostem, o kterých se třeba i záměrně nemluví.

V rámci projektu “Vzpomínka pro lidskost” připravila KreBul, o.p.s. Prachatice setkání s novinářem a publicistou Stanislavem Motlem. Ten připravil dva bloky s příběhy, o kterých se ne příliš často mluví. Promítl dva své filmy, o kterých následně diskutoval s účastníky.

V dopoledním bloku přiblížil žákům a studentům z prachatických škol příběh Čecha, Antonína Kaliny, z Třebíče. „Antonín Kalina byl muž, který dokázal v koncentračním táboře Buchenwald soustředit na svém bloku 1300 dětí (z toho 1 200 židovských) z celé Evropy. Pomocí administrativních a jiných zásahů zamezil, aby se děti vydaly na pochod smrti, který by zcela jistě nepřežily“, shrnul Stanislav Motl.

V odpolední přednášce pak diskutoval o tématu Němci proti Hitlerovi. „Tento příběh vypráví o Němcích, kterých byly, což možná leckdo ani neví, tisíce. Tisíce Němců, žijících v našem pohraničí, kteří v době nástupu Adolfa Hitlera zachovali věrnost Československé republice. Mnozí z nich stáli v osmatřicátém roce, v československých vojenských stejnokrojích, na hranicích – připraveni bránit svou zemi“, přiblížil druhý snímek Stanislav Motl.

Setkání s publicistou a novinářem Stanislavem Motlem proběhlo v rámci projektu „Vzpomínka pro lidskost 2018“, nad kterým převzala záštitu hejtmanka Jihočeského kraje Mgr. Ivana Stráská. Projekt byl finančně podpořen Jihočeským krajem a městem Prachatice.

Aktivity budou pokračovat konferencí. Ta proběhne ve čtvrtek 10. května od 10:00 hodin v prostorách KreBul, o.p.s. Těšit se můžete na řadu zajímavých příspěvků a hostů. V týdnu od 14. května pak bude následovat filmový klub, který představí 5 zajímavých dokumentů a filmů, týkajících se holocaustu. Začátek je vždy v 19:00 hodin, opět v prostorách KreBul, o.p.s.

Za KreBul, o.p.s.

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS.

ředitel

09.05.2018

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.