Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Tematický filmový klub byl úspěšný

Ve dnech 14. – 19. května probíhal v prostorách KreBul, o.p.s. filmový klub, ve kterém byly promítány filmy a dokumenty, vztahující se k válce, holocaustu, lidským právům. Celkem bylo připraveno pět promítacích večerů.

Filmový klub byl další aktivitou v rámci projektu „Vzpomínka pro lidskost 2018“. Před filmem proběhlo úvodní slovo k tématu filmu a po jeho skončení filmu proběhla diskuze a hodnocení filmu.

Po pět večerů mohli návštěvníci shlédnout tyto snímky:

  • VZPOMEŇ SI

Muž, bojující se selhávající pamětí, potřebuje získat zbraň a najít muže, odpovědného za smrt jejich rodin v Osvětimi. Napětí, otázky morálky a šokujících odhalení.

  • CHLAPEC V PRUHOVANÉM PYŽAMU

Drama, jež ukazuje z neobvyklého pohledu brutalitu, nesmyslnost a zničující důsledky války.

  • ŽIVÝ MRTVÝ

Unikátní zpověď posledního člena Sonderkommanda, kterého vyzpovídal Stanislav Motl.

  • ŠEDÁ ZÓNA

Film o ozbrojené vzpouře v Osvětimi. Na samém jejím začátku objevila skupina čtrnáctiletou dívku, která zázrakem přežila popravu v plynové komoře.

  • CHTĚLA JSEM PŘEŽÍT. A ŽÍT TAK, ABY SE ZA MĚ RODIČE NEMUSELI STYDĚT

Poslední zpověď pamětnice Dagmar Lieblové.

 

Poslední film – „Chtěla jsem přežít. A žít tak, aby se za mě rodiče nemuseli stydět“, byl promítán v sobotu 19. května. Jde o jeden z posledních dokumentů, zachycení výpovědi Dagmar Lieblové, pamětnice, která prošla tábory Terezín, Osvětim, Hamburk a Bergen-Belsen. Film byl promítán symbolicky v den, kdy by paní Lieblová oslavila své 89. narozeniny. Těch se bohužel nedožila, protože v březnu letošního roku náhle zemřela. KreBul, o.p.s. s paní Dagmar osm let úzce spolupracoval na besedách, setkáních se studenty, seniory.

 

Filmový klub byl realizován v rámci projektu „Vzpomínka pro lidskost 2018“, nad kterým převzala záštitu hejtmanka Jihočeského kraje a finančně je podpořen z prostředků Jihočeského kraje a města Prachatice.

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS.
ředitel

21.05.2018

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.