Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Slunečnice ozdobily komunitní zahradu

Každoročně je 30. května připomínáno onemocnění roztroušená skleróza vysazováním žlutých slunečnic.

Cílem je upozornit na potíže lidí s touto nemocí. Roztroušená skleróza (zkráceně RS) je chronické autoimunitní onemocnění. Nemoc postihuje zejména mladé dospělé, více ženy.

30. 5. 2018 v Mezigenerační zahradě na Zlaté stezce 145 v Prachaticích se sešli příznivci SeniorPointu, aby si mimo jiné připomněli den s roztroušenou sklerózou. Krátké setkání vlastně znamenalo společné vysazení slunečnic. Vysazeny byly nejen již vzrostlé slunečnice, ale také semínka slunečnic do půdy, které přinesou radost lidem až později anebo v zimě ptáčkům.

Jak nám uvedla paní Jana s RS: „U roztroušené sklerózy je velmi důležitá včasná diagnóza, léčba, i samotná rehabilitace. U někoho se projeví sníženou schopností pohybu, u jiného ztrátou zraku. Nejdůležitější je neztrácet smysl života. Děkuji, že v Prachaticích se o roztroušené skleróze hovoří a při společném setkání sdílíme dnes informace o nemoci a ještě si vzájemně a i druhým děláme radost“.

Věřme, že tak jak v loňském roce studenti s dobrovolníky vysazovali slunečnice a hovořili o RS, je nezlikvidují hlemýždi!

 Hanka Rabenhauptová (RH+)

04.06.2018

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.