Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Akreditace pro Občanskou poradnu

Prachatice, srpen 2018 – KreBul, o.p.s. získala akreditaci Ministerstva spravedlnosti ČR v oblasti poskytování služeb v oblasti oddlužení. To znamená, že v rámci sociální služby – Občanská poradna – je opětovně možno zpracovávat a podávat návrhy na oddlužení.

 KreBul, o.p.s. poskytuje v Prachaticích sociální službu – odborné sociální poradenství – prostřednictvím Občanské poradny. Ta zahájila činnost v roce 2009 a v současné době má kromě Prachatic své pobočky ve Vimperku, Volarech, Lenoře, Husinci a Strunkovicích nad Blanicí.

 V rámci svých služeb pomáhali poradci při zpracování návrhů na tzv. osobní bankrot neboli oddlužení. Změnou zákona mohou tyto služby poskytovat právní zástupci, advokáti nebo akreditované osoby. A právě akreditaci pro poskytování služeb v oblasti oddlužení KreBul, o.p.s. nyní získala.

 Co to pro klienty znamená? Opětovně mohou do poradny přicházet ve věci sepsání a podání návrhů na osobní bankrot neboli oddlužení. Ty novelou zákona již nepodává (ve většině případů) samotný dlužník, ale zpracující osoba (notář, právní zástupce, akreditovaná osoba). U akreditované osoby je sepsání a podání návrhů bezplatné, vyjma poplatku za ověření a konverzi podpisu.

 Občanskou poradnu provozuje KreBul, o.p.s. v Prachaticích v domě Křižovatka u parku, Zlatá stezka 145. Pracovní doba poradny je od pondělí do pátku od 10:00 do 17:00 hodin, ve Vimperku pak poradna funguje každou středu od 7:30 do 11:30 a od 12:30 do 17:00 v budově městského úřadu, na adrese Nad stadionem 199. Pracovní dobu dalších pracovišť lze nalézt na www.krebul.cz.

 Občanská poradna je finančně podpořena z prostředků MPSV ČR, Jihočeského kraje, městy Prachatice a Vimperk a dále prostřednictvím MAS Šumavsko z Evropského sociálního fondu.

 Za KreBul, o.p.s.

 Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS.

ředitel

29.08.2018

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.