Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Nad Tatrou sa blýskalo...na lepší časy

V minulém týdnu, respektive od 23. do 30. září, byla obecně prospěšná společnost KreBul společně s neziskovou organizací SPOKOJNOSŤ – centrum sociálnych služieb, n. o. Prievidza a MOJE KRYSZOWICE z Polské republiky v Tatrách, v Zuberci, na mezinárodní výměně mládeže v rámci projektu Erasmus +.

Účastníci nejen představili své země a regiony, ale byly představeny též spolupracující organizace, jejich činnost a zaměření. Projekt byl zaměřený na multikulturní poznávání,  na potravinovou soběstačnost, návrat k tradičním hodnotám formou interaktivně-výchovně-vzdělávacími semináři s důrazem na hry a interkulturní učení. Účastníci měli možnost navštívit Muzeum Oravské dědiny, vyzkoušet si "klobúkový tanec", řemesla (hrnčířství, drátování, práci se dřevem i textilem), okusit různé byliny, zapojit se do diskusí nad tématy minimalizace dopadů lidské činnosti na životní prostředí, divadelně ztvárnit pozitivní příklady formou prezentací apod.

Díky zážitkům z přípravy, organizaci a hodnocení výměny získávali účastníci a organizátoři nové znalosti a dovednosti, poznali jiné kultury a rozšířili své obzory a možnosti svého budoucího uplatnění. Vznikla nová přátelství, účastníci se naučili si porozumět nejen přes jazykovou bariéru a odjížděli s překrásnými a hlubokými zážitky. KreBul, o. p. s. již má zkušenosti s programem Erasmus +, kdy například realizovala již dvě výměny mládeže v Prachaticích (Putování po starých řemeslech Šumavy a PoVolání k dospělosti), či hostila dobrovolníky v rámci Evropské dobrovolné služby.

Česká část byla na projektu účastna také v rámci projektu Vzpomínka pro lidskost 2018, podpořeném v rámci záštity hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské, Jihočeským krajem a městem Prachatice.

Za KreBul, o.p.s.

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

3.10.2018

03.10.2018

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.