Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

„Velký“ turnaj v hmatovém pexesu

Umíte si představit hrát dětskou hru pexeso poslepu? Přiznám se, že já také ne, ale během listopadu tohoto roku jsme si vyrobili HMATOVÉ pexeso. S tímto nápadem přišla Maruška Mrázová, která je nevidomá. Troufnu si říct,
že při každodenním zdolávání překážek díky svému handicapu i velmi statečná žena.

V pondělí 3. 12. 2018 jsme se v Komu?NITním centru Prachatice při KreBul o. p. s. na Zlaté stezce 145 sešli a poměřili jsme své hmatové a trochu i sluchové síly. Během dvou minut musel každý účastník najít co nejvíce párů pexesa ve tvaru srdíčka z 19 možných, a to z uzavřené krabice. V té jsme si prohlíželi srdíčka prostřednictvím našich rukou. Ze začátku to nebylo vůbec lehké, ale po dvou, třech kolech, to bylo o poznání snazší. Vyzkoušeli jsme si ještě jiný druh hmatového pexesa, a to balónkové. Vždy jeden pár balónků byl naplněn stejným obsahem, ale jiné struktury (rýže, písek, čočka, vata, korálky, …). Nakonec jsme si zkusili potrénovat naše uši při hře zvukového pexesa.

Užili jsme si příjemné odpoledne, ale také jsme si uvědomili, jak jsou pro nás oči a uši důležité, a jaké úsilí to stojí člověka, když mu některý z těch důležitých smyslů ubývá nebo chybí. Turnaj měl prostě vítěze ve všech.

 Akce byla podpořena z dotačního programu Evropské unie.

 

Další akcí v Komu?NITním centru Prachatice bude v pondělí 10. prosince 2018
od 14 hodin zdobení vánočních perníčků. Nemusíte se bát, že to neumíte, můžete si to přijít jen vyzkoušet. Přijďte, jsme srdečně zváni.

 

Za KreBul, o. p. s.

 

 

Bc. Štěpánka Válková – komunitní sociální pracovník

05.12.2018

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.