Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Školení a Šance pro Tebe

V rámci projektu Šance pro tebe, proběhlo v prostorách KreBul, o. p. s. školení nejen pro zaměstnance, dobrovolníky, ale i pro širokou veřejnost „Jak komunikovat s osobami se zdravotním postižením“.

Lektorovi pomáhali právě účastníci projektu Adam Pošta a Marie Mrázová s vodícím psem Arwen. Mluvilo se o postižení smyslovém, fyzickém, duševním i kombinovaném. Účastníkům školení bylo vysvětleno, jak mnoho věcí, kompenzačních pomůcek, dokáže komunikaci usnadnit a vyřešit překážky. Samozřejmě se mluvilo i o chybách, které se často lidé dopouštějí.

Pro Adama Poštu, který se pohybuje na elektrickém vozíku: „Pro mě jsou bariérami chodníky, schody, dveře“. Pro nevidomého jsou naopak tyto věci pomocí, jelikož se zorientuje, kde právě je. A jak řekla nevidomá Marie Mrázová: „Pokud mě lidé nepozdraví, slyším jen kroky. Jsou jako duchové. Když promluví, vím, že jde kolem muž, žena či dítě. Pokud se i představí, či jej poznám po hlase, vím, že jsem potkala člověka“.

Tato aktivita ukazovala účastníkům (dětem, mládeží, dospělým, zaměstnancům, seniorům…) možnosti v chápání postižených, změnit případně jejich negativní zkušenost či postoj vůči těmto osobám a pochopit si uvědomit, že tyto světy se dají přirozeně spojit, jen VĚDĚT JAK.

Akce proběhla v rámci projektu Šance pro tebe, podpořeném z prostředků Evropské unie, Operačního programu Zaměstnanost.

Za KreBul, o. p. s.

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

 

07.12.2018

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.