Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

SeniorPoint v pracovní skupině Senioři

V pracovní skupině KPSS Senioři je zastoupení i SeniorPointu Prachatice

V rámci Komunitního plánování sociálních služeb ORP Prachatice proběhla další z pracovních skupin s názvem SENIOŘI, tentokrát v nedalekých Netolicích. Účast přijali starosta města Netolice Vladimír Pešek a ředitel Domova seniorů Pohoda Jiří Vít.

V rámci komunitního plánování se schází jednotlivé pracovní skupiny. Ta s názvem Senioři byla naplánována do Domova seniorů Pohoda Netolice na 1. 2. 2019 a to proto, aby jednotliví členové (tedy i zástupce SeniorPointu Prachatice – Jiří Gabriel Kučera, vedoucí) poznávali služby přímo na místě. Ve společenské místnosti domova zahájila jednání koordinátorka projektu KPSS ORP Prachatice na odborných 2020 – 2022 Iveta Frková.

Jednání pak následovalo v režii Andrey Tajanovské, vedoucí pracovní skupiny Senioři. Program proběhl dle plánu. Probrán byl monitoring pracovní skupiny. Hodně se diskutovalo nad definicí věku (byť v poslední době i ve zdravotnictví se uvádí nižší věk pro seniory, ale naše pracovní skupina se usnesla, že i nadále budeme pracovat s definicí seniora: seniorem se rozumí člověk, který má nárok pobírat starobní důchod (dosáhl důchodového věku, seniorem je osoba nad 65 let věku). Valná část programu byla pak zaměřena na swot analýzu a věřte, nacházeli jsme společně mnoho toho, co považujeme za velmi dobré, tedy silné stánky, ale na druhé straně i hrozby, pak nezbývalo nic jiného a zabývat jsme se museli také příležitostmi a ohroženími.

I vy máte možnost napsat, jak to se sociálními službami pro seniory v Prachaticích a na ORP Prachatice cítíte, kde jsou dle vás slabá místa, kde máte nápad, jak vše zlepšit …

Hanka RH+ Rabenhauptová

12.02.2019

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.