Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Semínkovna v Prachaticích – sázej, sklízej, sdílej…

Od 14. února 2019 můžete v Prachaticích, v prostorách KreBul, o.p.s. na Zlaté stezce 145, navštívit SEMÍNKOVNU. Iniciativa Semínkovna vznikla v ČR v roce 2015 na podporu svobodného sdílení osiva, semenaření a přírodního zahradničení. Vzorem jí byly francouzské Les Grainotheques a americké The Seedbanks.

Semínkovny, jsou místem, kde zahradníci mohou mezi sebou bezplatně sdílet osivo ze svých zahrádek. Osivo by mělo být výhradně v „Bio“ kvalitě, tedy nemořené a  z chemicky neošetřovaných rostlin. Může jít o výsledek domácího semenaření. Semínka jsou nabízena bezplatně v malých dávkách pouze pro osobní spotřebu.

V semínkovně máte možnost vybrat si 3 druhy semínek dle Vašeho vkusu. Semínka zasejete a část rostlin pěstujete na semena. Až nastane ten správný čas, semínka sklidíte a přebytky přinesete zpět do semínkovny.

Dále budete mít v semínkovně k dispozici a k nahlédnutí publikace o semenaření a ekozahradách.

Budeme rádi, když přispějete i semínky z Vaší zahrádky! Osivo by mělo být nemořené a z chemicky neošetřovaných rostlin. Nenoste prosím semena hybridních odrůd (F1) a invazivních druhů. Více informací o Semínkovnách najdete na https://seminkovny.com/.

Semínkovna  je pro Vás otevřena v prostorách Komu?NITního centra Prachatice při KreBul, o. p. s., Zlatá stezka 145, Prachatice, a to ve všední dny od 10,00 hod do 15,00 hod.

Eva Jankulárová, DiS.

KreBul, o.p.s.

20.02.2019

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.