Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Muzikoterapie v domově seniorů

V rámci cvičení šitého na míru v Domově seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích byla zařazena muzikoterapie s Jiřím Gabrielem Kučerou.
 
Dvě hodinky relaxačního cvičení s 35 seniory, s hudbou, zvuky, hudebními nástroji (bubínky, dešťové hole, ozvučná dřívka, zvonečky Koshi, mořský buben, tamburíny, rytmické paličky, zvonkohra, rolničky …)) se uskutečnila v rehabilitační místnosti domova pro seniory.

Po úvodním rozcvičení nastala „léčba“ zvuky, s nástroji. Senioři si na některé nástroje zahráli, některé nástroje jim byly více příjemné, libozvučné, jiné ne. Některé zvuky jim připomínaly příjemné vzpomínky, jiné ne. Došlo tak k přirozené smyslové aktivizaci, spojení vizuálního, sluchového i hmatového vnímání, procvičení všech smyslů, tedy i vzpomínání.

Cílem cvičení, setkání bylo především zvýšit komunikaci mezi jednotlivci, procvičení pohyblivosti, procvičení jemné motoriky, soustředění, sebevyjádření, harmonizaci a relaxaci. „Někde jsem četla, že muzikoterapie je zvuková masáž těla i duše, či prozáření zvukem“ a o to nám, při tomto cvičení, šlo především.  Je dokázáno, že hudba pozitivně ovlivňuje lidi s neurózami, krevním tlakem, s problémy s dýcháním, zlepšuje jemnou motoriku, srdeční rytmus.

 

Děkujeme Jiřímu Gabrielovi Kučerovi.

 

Hanka RH+ Rabenhauptová

18.03.2019

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.