Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Jaké překážky na nás číhají?

19. 3. je Mezinárodní federací práce neschopných a civilních invalidů vyhlášen Mezinárodním dnem invalidů.

A kdo je vlastně invalida? Ve stručnosti je o člověk s jakýmkoliv handicapem (smyslový – zrak, sluch, pohyb: částečná nebo plná imobilita, mentální charakter,…). Invalidou se stává i člověk v důsledku nemoci z povolání.

Zdravý člověk si nepříliš uvědomuje, s jakými překážkami se každodenně potýkají invalidé. Překážky v dorozumívání, zdolávání bariér v běžném prostředí společnosti, orientace v méně známém prostředí,…. Právě pro zdravého člověka se mohou zdát uvedené překážky banálními, ale pro postiženého člověka se mohou stát bez pomoci okolí nepřekonatelnými.

 

A právě v pondělí 18. 3. 2019 jsme si v Komu?NITním centru Prachatice při KreBul o. p. s. na Zlaté stezce 145 společně zkusili zdolat určitou trasu na invalidním vozíku, odezírat ze rtů se sluchátky na uších nebo se nechat slovně vést prostorem se zavázanými očima.

V tomto směru není informovanosti nikdo dost a jakákoliv pozitivní osvěta je na místě. Na plnohodnotný život máme přeci právo všichni.

 

Akce byla podpořena z dotačního programu Evropské unie.

 

Při další akci v Komu?NITním centru Prachatice v pondělí 25. 3. 2019
od 14 hodin budeme hovořit o svých oblíbených knihách s jejich doporučením ostatním klientům komunitka. Přijďte s vaší oblíbenou knihou, jste srdečně zváni.

 

Za KreBul, o. p. s.

 

 

Bc. Štěpánka Válková – komunitní sociální pracovník

 


21.03.2019

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.