Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Výstava STÁRNĚTE PODLE SVÉHO, aneb aktivity SeniorPointu z Českých Budějovic v Prachaticích

Představovat prachatickým seniorům SeniorPoint je hnedle zbytečné. Znají. Po celý měsíc duben mají, však možnost prohlédnout si výstavu STÁRNI PODLE SEBE, v rámci cyklu UM SENIORŮ.  Výstava je sestavena z panelů s informacemi a fotografiemi z historie „SeniorPointu České Budějovice“ a doplněna je výstavou výrobků z dílny LEDAX ART. Jde o dobrou inspiraci, výměnu zkušeností.

Při páteční vernisáži (5. 4. 2019) výstavu představila vedoucí SeniorPointu České Budějovice Eva Hejduková a malým trénováním paměti zaujala přítomné seniory Markéta Drdová, také z Českých Budějovic. Pro každého si nachystala několik testů, slovních her, ale i poznávačku „zvířat“. Výstava byla doplněna výrobky z dílny  LEDAX ART, např. výrobky pletené, šité, nebo háčkované jako jsou rukavičky, dečky, tašky, polštáře, ponožky …

S výstavou pomáhali zaměstnanci společnosti KreBul. Při zahájení přítomné přivítal vedoucí prachatického pointu Jiří Gabriel Kučera a ředitel společnosti KreBul Zdeněk Krejsa. Zdeněk Krejsa je zároveň prachatickým zastupitelem a tak z této pozice zhodnotil, že je velmi dobré, když si organizace předávají zkušenosti, nevymýšlí vymyšlené, inspirují se, vzdělávají a podporují se.

Všechny nás pak zaujalo heslo českobudějovického pointu STRÁNĚTE PODLE SVÉHO.

Ledax ART: je projekt, který propojuje zálibu v pletení, háčkování nebo šití a radost z pomoci druhým. Je to umění, které pomáhá. Jak uvedla Eva Hejduková: „Pod rukama seniorů tvořících doma nebo v rámci aktivizací vznikají krásné praktické a designové výrobky, jako třeba pletené i háčkované ponožky, rukavičky, polštáře, obaly na knihy, síťovky, levandulová srdíčka, šité nákupní tašky a další. Výrobky prezentujeme pod značkou LedaxART a jejich prodejem podporujeme dobročinné projekty, především volnočasové aktivity pro seniory samotné.!

Senior Point: V Českých Budějovicích otevřel Ledax v roce 2015 dvě pobočky kontaktních center pro seniory Senior Point. Najdete je v Informačním a poradenském centru Ledax v Otakarově 23 a v Komunitním centru Máj v ulici Antonína Barcala 40. Od září 2017 je otevřen Senior Point také ve Vile Marii ve Vysokém Mýtě. V SeniorPointu najdete komplexní informace z oblastí života, které vás zajímají, vám vyškolená obsluha poradí nebo pomůže najít správné informace, máte k dispozici počítač s přístupem na internet, si můžete vyřídit slevovou kartu Senior Pas, máte možnost přečíst si časopisy věnované seniorům, máte možnost popovídat si v přátelském prostředí. Důležitá je i právní poradna.  Eva Hejduková dodala: „Poradíme vám např. s tématy zadlužení a exekuce, omezení nebo zbavení svéprávnosti, vše k dědictví a závěti nebo například s problematikou reklamací a vrácení zboží. Poradenství je určeno všem klientům od 50 let výše a je bezplatné.“.

 

Hanka RH+ Rabenhauptová

 

09.04.2019

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.