Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Gratulujeme dobrovolníkovi

Cena „Ď“ (jejíž název je odvozen od obyčejného českého rčení „tak ti ď“, nebo „tak ti díky“) je česká cena určená mecenášům a dobrodincům v oblasti kultury, charity, vědy, vzdělávání a morálních hodnot v ČR.

V tomto roce byla cena Ď (v kategorii Domovy pro seniory a sociální ústavy) udělena i Hance Rabenhauptové, referentce odboru kanceláře starosty MěÚ v Prachaticích, kterou nominovala Ing. Bc. Hana Vojtová z Domova seniorů Mistra Křišťana  Prachatice. Paní Rabenhauptová zde totiž dělá dobrovolnici po své pracovní době – pro seniory vymýšlí a realizuje Cvičení šité na míru. Takže se cvičí nejen tělo, ale i mysl. Často dovede i hosty (profesionály) zvenčí - senioři mají „výuku“ karate, tance, bruslení, nebo tento týden je čeká i návštěva až z Itálie.

Poprvé byla cena Ď udělena v Národním divadle v Praze v roce 2001. Tak, jak postupuje letopočet, přičítá se i pořadí jednotlivých ročníků - v roce 2019 to byl již XIX. ročník. Autorem projektu je Richard Langer. Pro pořadatele měla cena Ď za úkol ukázat, že ani mecenáš to nemá jednoduché: "Mnozí si myslí, že je jeho povinnost dávat ze svých zisků potřebným a tudíž mu zase až tak nahlas děkovat není třeba - což je omyl! Mecenášovi jen tak také nikdo nepomůže, když mu byznys zrovna nejde... A když jde, má tisíc lákadel, za co zisk svobodně utratit, na což má právo. Každý, kdo dá dobrovolně ze svého majetku, nebo času, nebo umu něco druhým, zaslouží poděkování. A každý, kdo neumí nahlas poděkovat, ať přehodnotí, zda si skutečně další pomoc zaslouží."

A jak paní Rabenhauptová oslavila tuto cenu? Přesně tak, jak je jí vlastní: Právě se seniory ze Cvičení šitého na míru, poděkování jim, že s nimi může být, realizovat se, sdílet, a třeba jim i pomoci. Předala jim vysvědčení, popřála zdraví a těší se jistě na další „školní rok“.

Gratulujeme Hance Rabenhauptové za Dobrovolnické centrum Prachatice! A na závěr jeden citát: „Dobrovolníci nejsou placeni – ne proto, že jsou bezcenní, ale proto, že jsou k nezaplacení.



Za Dobrovolnické centrum Prachatice

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

25.06.2019

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.