Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Bylinka, anebo plevel?

Jsou všude kolem nás. Některé poznáme bezpečně už od dětství, některé míjíme jako obtížný plevel a ony přitom vyléčí neduh, který nás trápí.

V pondělí 12. srpna bylo Komu?NITní centrum Prachatice provoněné bylinkami. Na padesát rostlin zamotalo hlavu účastnicím pravidelného pondělního setkávání. Soutěžní dvojice si ale nakonec poradily na výbornou a odhalily správně jména všech bylinek. Tedy až na jedinou, jen ta jedna jediná rostlina zůstala neodhalena a proto – pátrejte s námi! Znáte ji? Je to léčivka, používáte ji na něco? První správný tip, který dorazí na naši e-mailovou adresu komunitko@krebul.cz, odměníme.

Po náročné poznávačce došlo na výměnu receptů, pil se čaj z čerstvě natrhané mateřídoušky, kterou si účastnice hned v úvodu spontánně připomněly recitací Erbenovy Kytice.

Do konce prázdnin zbývá jen něco málo přes dva týdny, sezóna bylinek ale ještě zdaleka nekončí. Sbíráme a sušíme voňavé bylinky – mateřídoušku, levanduli, heřmánek, meduňku,  tymián, okvětní plátky vonných růží….

Chcete-li nám pomoci, přineste nasušené voňavé bylinky v papírových sáčcích (každou bylinku v jednom sáčku) do KreBulu. My z nich našijeme vonné pytlíčky pro dobrou náladu. Jejich prodejem se chystáme přispět do veřejné sbírky ( https://www.darujme.cz/projekt/1202082?fbclid=IwAR1S30dtcif8f9HYxpTwidKi_ICh-7WOVJl5i2bNaW_wXU7VoQEcTkgO2cQ a https://www.krebul.cz/verejnasbirka/137/O-sbirce ) na realizaci Komu?NITního centra Prachatice při KreBul, o.p.s. Pomáhejte s námi! Děkujeme.

 

Chcete se také zapojit, ostýcháte se a nevíte jak na to? Zavolejte na telefonní číslo 728 576 371 a domluvte si schůzku s komunitní pracovnicí, nebo rovnou přijďte  - v pondělí od 10 do 17 hodin do KreBulu v  domě Křižovatka u parku na Zlaté stezce 145.

 

 Akce byla podpořena z dotace Evropské unie.

Za KreBul, o. p. s.

Jitka Kotrbová

komunitní sociální pracovník

14.8.2019

 

Mateřídouško vlasti naší milé,
vy prosté naše pověsti,
natrhal jsem tě na dávné mohyle -
komu mám tebe přinésti?

 

15.08.2019

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.