Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Desítka v ICM

Informační centrum pro mládež Prachatice (ICM) slaví v letošním roce 10 let svého fungování v Prachaticích. A svou již druhou oslavu ICM uspořádalo pro žáky ZŠ Vodňanská 287, a představilo putovní INFO BOD. Tento INFO BOD bude k dispozici žákům do konce října a pak se přesune dál. „Naším cílem je poskytnout poradenský a informační servis nejen v kanceláři, ale především tam, kde se žáci a studenti pohybují nejvíce, tedy ve školách.“ uvedl vedoucí ICM Jiří Gabriel Kučera.

Tato škola má v Prachaticích dlouhou historii a ICM Prachatice je rádo, že může v této škole předávat informační materiály a tak naplňovat poslání své činnosti. Základní škola Prachatice, Vodňanská 287 je příspěvková organizace a byla oceněna společností Comenius v oboru Nejlepší vzdělávací instituce 2005 a je bezbariérová. Škola vznikla již v roce 1881 jako ČESKÁ OBECNÁ ŠKOLA, ale bylo nutno řešit mnoho problémů (nedostatek vhodných prostor, kolísavý počet žáků atd.). O prázdninách roku 1923 se přistoupilo ke stavbě nové budovy a tou byla právě budova ve Vodňanské ulici. V roce 1934 po přístavbě 2. patra získala škola současnou podobu, kde byla umístěna škola obecná i měšťanská. V letošním roce můžete vidět další rozsáhlou úpravu a přestavbu.

ICM Prachatice bylo otevřeno v červnu roku 2009 v prostorách budovy na Zlaté stezce 145. V roce 2012 se dočkalo zrekonstruovaných prostor v téže budově, která byla pokřtěna na dům „Křižovatka u parku“. Hlavní činností ICM je zabezpečení informačního a poradenského servisu pro cílovou skupinu. Mezi oblasti poradenství patří vzdělávání, práce, brigády, volný čas, cestování, sociálně patologické jevy, informace z regionu, mládež v EU atd. a je zde možné využít i placené služby jako např. kopírování, laminování dokumentů, kroužkovou vazbu, tisk... Je zřízený i předprodej vstupenek na představení z našeho regionu i z celé České republiky (CB-system a Ticket-Art). ICM Prachatice je držitelem certifikátu kvality, uděleném AICM v ČR.

 

Za KreBul, o. p. s.

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

 

03.09.2019

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.