Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Um seniorů - Korálky Marie Malákové

Marie Maláková, aktivní seniorka z Prachatic, ukázala 5. 9. 2019 co UMÍ. A věřte, umí a zná. Umí vyrábět korálky, náramky, a další bižuterii a umí také o jednotlivých technikách zajímavě hovořit.

Paní Marie Maláková začala před mnoha lety s navlékáním korálků. Jde o velký koníček, ve kterém se stále zdokonaluje. Není dne, aby na sobě neměla korále. Není dne, aby na sobě neměla korále sama sebou vyrobené. Korále, náušnice, náramky dělá pro radost a klid sobě, ale také radost druhým. Na výstavě je bezmála stovka výrobků, ale rozdala jich mnohem více. Připravila také několik ukázek, kurzů a to i například v Domově Matky Vojtěchy, nebo při Dnu dětí, který nabízí organizace, kde je členkou - ZO Svazu postižených civilizačními chorobami Prachatice, nebo zapůjčila své práce na výstavu v rámci Týdne pro neziskový sektor v Prachaticích. Mnohé výrobky darovala v rámci různých soutěží, prezentací či dobrovolnictví.

A co je k vidění přímo a výstavě? Tak třeba malé i vetší náramky, korále dlouhé, krátké, jednobarevné a barevné, korále dřevěné, z kamenů, s přívěšky, či perlami, náramky z minerálů, korálky vázané do uzlů, drhané …. A při vernisáži se povídalo například o vrstvených náramcích, o technice ketlování, obšívání,  chainmaille tj. bižuterii z kroužků, nebo o práci s nylonovými lanky se zamačkávacími rokajly (kovovými kuličkami) a mnohém dalším.

Při vernisáži se také korálkovalo. V rámci projektu organizátoři připravili aktivitu, která zaujala. Procvičila prsty, mozek, zrak i soustředění. Z korálků se vyráběly obrázky pro radost. Své práce si všichni účastníci odnesli domů a paní Marie získala řadu objednávek na vybrané druhy korálků a náramků.

Potěšení na obou stranách.

Poděkování patří za rychlou přípavu a realizaci výstavy Hance RH+ Rabenhauptové, která akci i výstavu připravila.

Akce byla podpořena z projektu OPS 2019 Jsme na stejné vlně MPSV a města Prachatice, SeniorPointem a Jihočeským krajem.

Hanka RH+ Rabenhauptová a Zdeněk Krejsa

06.09.2019

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.