Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Úspěšný týden sportu

Celé rodiny, senioři s vnoučaty, příznivci sportu se potkali v rámci Evropského týdne sportu ve Štěpánčině parku, kde pro ně byl připraven Mezigenerační sedmiboj, výstava fotografií s názvem Sport a senioři a první půjčování sportovních pomůcek, potřeb pro seniory zakoupených z projektu Jsme na stejné vlně podpořeného MPSV. Přítomní si vyzkoušeli disk golf, luky, šípy, jízdu na koloběžce, elektro kole, handbike, kroket, lana …

Evropský týden sportu v ČR, organizuje Evropská komise, hlavním koordinátorem je Český olympijský výbor a letos se konal již jako pátý ročník (23. – 30. 9. 2019) a prachatičtí senioři se zapojili již podruhé, letos mezigeneračně. Cílem je zasportovat si, zkusit si co ještě mohu, zvládnu a mohu se pohybovat. Protože se stále doporučuje pro zdravý život pohybovat se 30 minut denně, ať je to chůze, běh, tanec, či jakýkoliv sport.

Bylo připraveno dvanáct sportovních aktivit, stanovišť, ale jen sedm bylo zařazeno do Mezigeneračního sedmiboje, které se zúčastnilo v pátečním odpoledni několik desítek zájemců od 3 let věku až po 87 leté seniory. Každý si mohl sportovní disciplíny otestovat a pak si také zasoutěžit. Nejúspěšnější byli: Blažena Adamcová, Emička Stará a Jan Klimeš. Nejvíce zaujal disk golf (jako zcela nová disciplína a handbike, kroket, ale i lana a v neposlední řadě koloběžky a elektro kola. Každý z účastníků dostala trocha sladké energie, a také antistresový míček. Poděkování zde patří především dobrovolníkům, bez kterých by se akce neuskutečnila (byli nejen jako rozhodčí na stanovištích, ale také osobní asistenti, průvodci seniorů, řidiči, ….) děkujeme.

V rámci již zmiňovaného projektu „Jsme na stejné vlně“ za finanční podpory MPSV bylo pro město nakoupeno několik sportovních potřeb, pomůcek, náčiní, nářadí a mezi tím také Elektro kola, koloběžky, soupravy na disk golf, košíkovou, kroket a mnoho dalšího. Do konce roku si mohou senioři zájemci přijít vypůjčit ke koordinátorovi projektu Hance RH+ Rabenhauptové, vždy se je nutné předem prostřednictvím SMS 724 188 864 objednat schůzku!

Výstava SPORT A SENIOŘI mapuje sportovní aktivity seniorů v Prachaticích a nejsou zdaleka všechny … v rámci Evropského týdne sportu šlo o jednorázovou, jednodenní výstavu venku ve Štěpánčině parku, ale výstavu jistě ještě zveřejníme, protože by byla velká škoda nevidět, jak se naši senioři pohybují, jak jsou aktivní a jaké možnosti v Prachaticích mají.

za organizátory Hanka RH+ Rabenhauptová

16.10.2019

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.