Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Um seniorů - Věci z chalupy Iva Jeřábková

Projekt Jsme na stejné vlně, finančně podpořený MPSV ze získané dotace Obec přátelská seniorům dojel s prachatickými seniory Taxíkem Maxíkem  a další dopravou až k Ivaně Jeřábkové na „chalupu“ do Truskovic, kde byla uskutečněna výstava VĚCI Z CHALUPY, setkání se sběratelkou a příjemné posezení se soutěží, povídání a vzpomínání.

Ivana Jeřábková z Prachatic, která po těžké nemoci začala ve svém čase dělat nejen stopu své rodiny, prostřednictvím zpracováním rodokmenu, tak i při rekonstrukci chalupy, kam velmi ráda jezdí, si začala pohrávat se starými, možná pro mnohé již nepotřebnými věcmi, které sama vybírá, instaluje, rekonstruuje, hledá, co bylo a kdo byl za nimi a tak vytváří nejen pro svoji radost, ale radost celé rodiny, přátel a budoucnosti stopu Jak to tenkrát bylo?. Ke každé věci má příběh, jak k ní přišla (a věřte, mnohdy to byly kuriózní příběhy ze smetiště, z dědictví, výměnou, nákupem, náhodou …), prostě koníček, jak má být. S naprostou precizností má vše popsané, zapsané, uklizené.

Senioři, kteří přijeli do Truskovic si nejen prohlédli všechny věci, mohli si je osahat, vyzkoušet, ale také v druhé části setkání soutěžili v kvízu (kolik například žehliček má paní Iva ve sbírce, k čemu slouží to či ono, z jakého roku je ta či ona věc). Vítěz získal od paní Ivy vlastnoručně vyrobený sirup z rýmovníku. Pozn. autora, paní Iva je i skvělou hospodyňkou, zpracovává vše, co vypěstuje, dostane, či najde při svých procházkách, třeba s vnoučaty.

Děkujeme za krásné přijetí, setkání a organizátorům za skvělý nápad smyslovou aktivizaci, vzpomínání.

 

Hanka RH+ Rabenhauptová

21.10.2019

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.