Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Rozšíření mezigenerační zahrady

Mezigenerační zahrada společnosti KreBul byla rozšířena. Dovybavena byla díky projektu Tesco pomáhá regionům (Vy rozhodujete, My pomáháme), sponzorům, Jihočeskému kraji a městu Prachatice.  Proběhlo zde setkání a slavnostní otevření 28. 10. 2019.

Zdeněk Krejsa, ředitel společnosti KreBul, o.p.s., Hanka Rabenhauptová, realizátor, Lenka Jágerová, za uživatele a Ada Lena, z Itálie, za dobrovolníky slavnostně 28. 10. 2019 otevřeli komunitní prostor – rozšíření mezigenerační zahrady u KreBulu (Štěpánčina parku), Zlatá stezka 145, Prachatice. Přestřižením pásky s navěšenými lampiony bylo působivé. Přítomna byla řada dalších lidí, kteří jsou přátelé společnosti. Do prostoru, kde již před rokem byla vysazena Lípa svobody ke stému výročí republiky, přišel i zastupitel Júsuf Traore, který vedle Zdeňka Krejsy, zastupovali město Prachatice u příležitosti státního svátku Dnu vzniku samostatného československého státu a při samotném otevření prostoru. Státní svátek ve svých krojích přišli podpořit i místní baráčníci z Obce baráčníků Vitoraz Prachatice.

projektů a od dárců, kterými jsou Tomáš Jirsa, senátor a Marian Šramko, podnikatel se zakoupil cvičící prvek, lavička kolem lípy, další sedací souprava, knih budka, kolo stav a další vybavení k užívání všech, kteří do zahrady s dobrým úmyslem přijdou posedět, popovídat, zavzpomínat, odpočinout, zrelaxovat, ale i zacvičit, prostě pobýt.

Po pobytu venku všichni rádi přijali pozvání za zvuku šamanských bubnů Bohdany Kollarové na posezení dovnitř. Při horkém čaji, kávě se nejen bubnovalo, promítalo (fotografie z 28. 10. 2018),  ale také soutěžilo, vzpomínalo a bylo nám dobře.

Na jaře 2020 bude prostor ještě dokončen zazeleněním, hmatovým chodníčkem a dalšími prvky a bude tak připraven k dalším společným aktivitám, třeba i s vámi.

Děkujeme všem, kteří se na vzniku prostoru podíleli: Tescu, Tomáši Jirsovi, Marianu Šramkovi, městu Prachatice a Jihočeskému kraji a všem dobrovolníkům.

Hanka RH+ Rabenhauptová

29.10.2019

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.