Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Poruchy příjmu potravy u seniorů

Senioři České republiky, z. s., Městská organizace Prachatice navštívili naši organizaci KreBul, o. p. s. Důvodem návštěvy byla přednáška na téma „Poruchy příjmu potravy u seniorů“.

Senioři ČR, z.s., MěO Pt, přišli na přednášku o poruchách příjmu potravy do KreBul, o. p. s., kde jim o tomto tématu hovořil Jiří Gabriel Kučera. Účastníci očekávali prezentaci o anorexii, bulimii, „vlčím hladu“, ale navíc zjistili, že existují i jiné poruchy, jako je např. ortorexie nervosa, bigorexie, či drunkorexie.

Hlavním zaměřením tohoto setkání byly právě poruchy příjmu potravy u seniorů. Tématem bylo i to, jak správně upravit stravu, když už v pokročilejším věku nejde tak dobře kousat, jak nás žaludek „klame“ tím, že neříká, že má hlad (často za to můžou léky, zpomalená činnost žaludku a metabolismu vůbec), či jak je nezdravé jíst pouze jednostrannou stravu s vysokým podílem cukrů a malým podílem bílkovin. O důležitosti vody a dehydrataci se hovořilo nejen v rámci aktivit a aktivního stárnutí, ale i pracujícího a zaměstnaného seniora.

Setkání se neslo v duchu diskuze a vzájemného sdílení, přišlo ale i varování, jak poznat prvotní signály toho, že někdo může trpět poruchou příjmu potravy (např. v rodině, vnučky, dcery, ale i muži).

Za KreBul, o. p. s.

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, Dis.

foto: Jaroslav Prášek, praktikant VOŠs

07.02.2020

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.