Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Sůl je nad zlato!

Sůl je nad zlato a o tom se přesvědčili v KreBul, o. p. s. v první půlce února. Malování solí, respektive dohromady 3 techniky, si vyzkoušeli účastníci v prostorách sálu Ametyst.
 
Jedna z technik, kterou vedla dobrovolnice Natálie, byla malování na černý papír velmi silným solným roztokem. Po uschnutí "vylezly" obrázky a na světle se třpytí! Druhá technika, kterou měl na starosti praktikant Jarda, spočívala v barvení inkoustem a následném nasypání soli, které tvořilo v obrázku "mrazivé" obrazce, stejné, jako se tvoří v zimě na oknech.Třetí technika, kterou vedl Jiří Gabriel, spořívala v "nalepení" soli a následném barvení. Vše se rozpilo a obrázky ještě notnou chvíli pracovaly samy.
 
Ale než se účastníci dostali k takovému malování, poslechli si přísloví a citáty o soli (potřebovali je "jako sůl"), a ochutnali slaný pokrm (na jazyku chutná a v ráně pálí). Pohádka "Sůl nad zlato" nese ohromné poselství - můžeme žít bez šperků a drahých kamenů, ale nemůžeme žít bez prostých a všedních věcí, které nám tvoří opravdový svět.
 
Malování solí se uchází o grantovou podporu pro neorganizované děti a mládež u MŠMT a JčK.
 
Za KreBul, o. p. s.
Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

foto: Petr Piech

17.02.2020

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.