Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

„Umění s postižením“ hudba, zpěv i workshop

Společnost KreBul u příležitosti oslav pěti let SeniorPointu Prachatice a ukončení výstavy dokumentů o činnosti, uspořádala workshop „Umění s postižením“, kde pozvání přijali účastníci setkání s nevidomým zpěvákem Radkem Žaludem.

První část setkání v Zimní zahradě Nové radnice v Prachaticích znamenala ukončení výstavy dokumentů Pěti let SeniorPointu Prachatice. Poděkováno bylo Martinem Malým, starostou města, zakladatelům pointu Zdeňkovi Krejsovi, Hance RH+ Rabenhauptové a Jiřímu Gabrielovi Kučerovi. Na 36 panelech byl zaznamenán celý pětiletý vývoj SeniorPointu Prachatice, který bude pokračovat v únoru 2021 na Krajský úřad Jihočeského kraje. 

Druhá část byla realizována za podpory Jihočeského kraje v rámci projektu Umění s postižením, kde byla účastníkům projektu přestavena tvorba a umění Radka Žaluda, nevidomého zpěváka a muzikanta. Jeho vystoupení se setkalo s velkým úspěchem. Posléze v zasedací místnosti Nové radnice v Prachaticích proběhl workshop na téma „Komunikace s osobami se zdravotním postižením - NEVIDOMÍ“, kterého byli přítomni nejen další samotní nevidomí a zdravotně postižení lidé, ale také veřejnost od 5 let věku přes dospělé a až po seniory. Vedle hudební stránky, Radek Žalud nenásilně hovořil také o osobním životě, komunikaci se zdravými, ale i zdravotně postižnými lidmi, hovořil o nutnosti vzdělávání v této oblasti, o dobrovolnictví. Ostatní nevidomí, kteří byli účastni i s bílou holí jej doplňovali.

Právě dnes připadá na Světový den zraku, 15. října Mezinárodní den bílé hole …  víte i vy, jak pomáhat osobám se zdravotním postižením, osobám nevidomým (např.: Chovat se přirozeně, nenuceně, nabídnout pomoc, nevnucovat se, slovně popisovat situaci, nevidomého člověka vždy jen doprovázet)? Co vlastně potřebují (dostupnost služeb, podporu, pomoc, péči)?

Hanka RH+ Rabenhauptová

09.10.2020

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.