Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

KreBul, o. p. s. a ZŠ Národní přichystaly pro žáky šestého ročníku adaptační kurz

KreBul, o. p. s. má dlouholeté zkušenosti s pořádáním adaptačních kurzů a pro letošní rok spolupracovala i se ZŠ Národní 1008.

 

Cílem adaptačního kurzu bylo seznámení s třídní učitelkou, sebepoznání, poznání spolužáků v jiných situacích než ve formální výuce, zaměření se na týmovou spolupráci a zlepšení třídního klimatu. Kurz byl realizován v prostorách školy a lektoři vycházeli z hodnocení třídy z prvního stupně, ale především byl průběžně přizpůsobován požadavkům žáků a jejich projevům.

Děti si zahrály hry na zapamatování jmen a jejich rychlé použití, byly kreativně rozdělovány do dvojic či malých skupinek a nakonec si vyzkoušely týmovou spolupráci jako celá třída. Týmová spolupráce byla více zaměřena pro menší skupinky, děti si rozdělily role, komunikovaly, naslouchaly… Třídní učitelka dostala doporučení, jak se třídou nadále pracovat.

 

Celý kurz pomohl nejen si uvědomit klady třídy, ale pomohl zapracovat hlavně na třídním klimatu a tom, jak řešit věci konstruktivním způsobem. Žáci odcházeli na distanční formu výuky a tak tento „adapťák“ prověří, jak se znalosti zafixovaly, aby je použili poté, co opět přejdou na prezenční výuku.

 

Děkujeme za poskytnutou důvěru a těšíme se na další spolupráci.

 

Za KreBul, o. p. s.

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

 

 

 

16.10.2020

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.