Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Mini Seniorské obálky k vyzvednutí v SeniorPointu

MINI seniorské obálky jsou k dispozici i v SeniorPointu Prachatice, v době otevření společnosti KreBul, Zlatá stezka 145, Prachatice, pod který point spadá (10:00 – 17:00 hodin od pondělí do pátku a při nejbližších akcích).

Město Prachatice se zapojilo do projektu Senioři v krajích a šíří nejen informace, ale i již vytištěné Seniorské obálky Mini, tedy kapesní verzi I.C.E. karty. I.C.E. označení je mezinárodní zkratka a znamená "použít v případě nouze" (z anglických slov In Case of Emergency) a pomáhá v situacích, kdy se dostanete do tísně, ohrožení zdraví nebo života.

Před dvěma lety, v rámci projektu Obec přátelská seniorům 2019, kdy jsme byli podpořeni MPSV a SOS Šumavsko přišly první obálky prachatickým seniorům do ruky. Byla po nich velká poptávka. Seniorské obálky vznikly z projektu Implementace politiky stárnutí na krajskou úroveň pod MPSV ČR.

Město Prachatice před rokem, v době nouzového stavu, obálky pro domácnosti seniorů a osob se zdravotním postižením distribuovalo s dalšími informacemi a pomůckami pro dezinfekci.

Letos využíváme možnosti setkávání se se seniory v OČKOCENTRU Prachatice, a i zde tentokrát MINI verzi rozdáváme, zájem je opět veliký také u osob mladších 65 let (vzhledem k tomu, že řada z nich již dnes bere léky, léčí se z chronických onemocnění, jsou pečujícími …).

Pro ty, na které by se u nás nedostalo (zatím je jich dostatek) mají možnost si ji volně stáhnout a vytisknout – domácí verze a mini verze.

Volně k dispozici budou i v kanceláři 116, I. poschodí Městského úřadu Prachatice u koordinátora podpory a péče o seniory města Prachatice, pod kanceláří starosty dle provozní doby Městského úřadu Prachatice, v Klubu SenSen Prachatice (SNP 559, Prachatice, každý čtvrtek od 9:00 – 11:00 hodin), v SeniorPointu Prachatice (denně od pondělí do pátku v době od 10:00 do 17:00 hodin).

Bližší informace u Hany Rabenhauptové, Městský úřad Prachatice, Velké náměstí 3, 383 01 Prachatice, kancelář 116, hana.rabenhauptova@mupt.cz, nebo na telefonu:724 188 864

Hanka RH+ Rabenhauptová

11.05.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.