Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Tablety pro seniory

KreBul, o.p.s. realizovala v uplynulém čase projekt s názvem Pomoc v době pandemii, který byl finančně podpořen z prostředků Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. V jeho rámci se podařilo zakoupit deset tabletů, které byly předány seniorům, osamělým osobám, osobám s postižením. Cílem bylo Dát těmto osobám nástroj, se kterým mohou být opět v kontaktu se svým okolím i v době, kdy bylo vše uzavřeno, nemohly se realizovat akce apod.

A protože rádi spolupracujeme a věci propojujeme, došlo k proškolení další skupinky seniorů z Prachatic v oblasti digitální gramotnosti. Klub SenSen ve spolupráci se SeniorPointem Prachatice a společností Moudrá sovička, připravil za podpory města Prachatice vzdělávání pro seniory s tablety a chytrými telefony.

Školení bylo určeno pro seniory, kteří tablety získali a nemají velké (nebo často i žádné) zkušenosti s jejich používáním. Individuální výuku zajistila lektorka Hanka Tomková ze společnosti Moudrá sovička, z.s. A že školení bylo úspěšné dokazují i slova jedné z účastnic školení, paní Věry Schulzové, která právě patří k těm, kdo tablet, zakoupený z grantu Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, získali:

„Velké PODĚKOVÁNÍ všem, co se zasloužili o jeho realizaci! TA LEKTORKA BYLA VELICE MILÁ, OCHOTNÁ OPRAVDU PORADIT, POMOCI...TAKOVÝ TABLET JSEM VIDĚLA POPRVÉ, ŽASNU, JAK SE TECHNIKA RYCHLE PROMĚŇUJE. Ale bez pomoci paní HANY TOMKOVÉ při dnešním 4hodinověm semináři bych si na téhle “novince" ani neškrtla....

Samozřejmě však poděkování patří hlavně vám, kteří jste mně tablet propůjčili. Budu se snažit využít ho i pro SENIORPOINT PRACHATICE, jak nejlépe dokážu... Budu ráda, když se mi podaří brzy vstřebat všechny nové poznatky a tablet pak používat třeba při práci na korekturách / ale nejen při nich /... DÍKY!!! TOHLE SETKÁNÍ BYLO PRO MĚ velkým přínosem i proto, že jsem se zas po roce dostala mezi SKVĚLÉ lidičky ... NIKDY NA NĚJ NEZAPOMENU. Velice si té možnosti "opěknit si " den vážím“.

Hanka RH+ Rabenhauptová a Zdeněk Krejsa

26.05.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.