Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Dobrovolnictví na gymnáziu

Dobrovolnictví na gymnáziu

Regionální dobrovolnické centrum pro Jihočeský kraj a Dobrovolnické centrum Prachatice představilo činnost, kampaň i samotného dobrovolníka.

Regionální dobrovolnické centrum pro Jihočeský kraj je informační a kontaktní centrum pro dobrovolnická centra, neziskové i příspěvkové organizace, obce, školy, firmy, ale především pro samotné dobrovolníky. A tak představilo svou činnost v rámci občanské nauky pro studenty třetích ročníků na gymnáziu.

Dobrovolnictví je jeden z nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti (pasivní je výplata dávek v nezaměstnanosti) a nabízí příležitosti k učení se, pomáhá udržovat pracovní návyky, jeho prostřednictvím lze předejít některým negativním následkům nezaměstnanosti. A především poskytuje prostor pro vznik nových sociálních vazeb, zisk informací a udržování zájmu o okolí.

Získávání a nábor dobrovolníků, jejich evidenci a veškeré spojené formality (sepsání smlouvy, zajištění pojištění a supervize) představilo Dobrovolnické centrum Prachatice.

Představeny byly pojmy jako akreditace, vysílající a přijímající organizace, supervize, e-dobrovolnictví, firemní dobrovolnictví, ale byla nastíněna i rizika dobrovolnické činnosti jak ze strany dobrovolníka, tak i organizace či státu (v době restrikcí a uzavření NNO).

Kampaň evropský dobrovolník a program Evropský sbor solidarity, který umožňuje mladým lidem získat cenné zkušenosti a pracovat jako dobrovolník v zemích Evropy i mimo ni, realizuje společně s KreBul, o. p. s. Hodina H, z. s. z Pelhřimova, představil dobrovolník Lorenzo (překlad zajistil dobrovolník Marek), který k nám přicestoval z Itálie. Je již sedmým dobrovolníkem právě v této organizaci ze zahraničí.

Lorenzo připravuje jazykové kurzy jak v italštině, tak angličtině. Podílet se bude také na aktivitách pro seniory a osoby se zdravotním postižením, příměstském táboře (zaměřeném na řemesla), představí nám Itálii atd.

Za projektová pracoviště

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

 

 

 

 

09.06.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.