Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Výroční zpráva za rok 2020

Pojďte si projít Výroční zprávu KreBul, o.p.s. za rok 2020 a nahlédněte, jak se nám i díky vaší podpoře v minulém roce vedlo, co se nám povedlo, jak jsme si v tom náročném roce vedli.

A pokud Výroční zprávu projdete, zasoutěžte si s námi. Napište nám na e.mail krebul@krebul.cz , která z akcí, aktivit vás nejvíce zaujala a nebo, která vám zde schází a rádi byste ji navštívili, zažili. Z došlých odpovědí vylosujeme tři výherce drobných cen.

Nyní se již nenechte rušit a směle se začtěte do roku 2020…

Říká se „hotovo, dvacet“. Uplynulý rok byl ale „dvakrát dvacet“. Co to znamená? Mnohé nové cesty a dveře, mnoho přežitků, mnoho nefungujících schémat, vzorců, vazeb... Byl to rok, kdy jsme museli opravdu pružně reagovat, učit se z chyb či jiným předcházet, spolehnout se na sebe, požádat o pomoc své blízké, ještě více si uvědomit hodnotu některých zaměstnání (lékaři, zdravotníci, pečující), ale především i některých organizací. Zvláště „neziskovek“, které byly postaveny do role pomocníků, míst, kam se uchylovali lidé s otázkami, které suplovali to, co bylo třeba a možná ze strany státních institucí „přišlo někdy pomalu“.

V minulém roce jsme v naší Výroční zprávě použili citát z Malého prince o růži: ... Lidé zapomněli na tuto pravdu, ale ty na ni nesmíš zapomenout. ... Jak hluboce jsme se pak všichni vraceli k moudrým slovům a citátům, které přežily věky. Jak jsme hledali čistý vzduch, svobodu, prostor, zdravé jídlo, sebe sama... „Skládačka“, o které jsme hovořili v minulém roce, byla částečně rozbita, a skládali jsme znovu – mozaiku z malých či větších dílků, které jsme jako archeologové našli v době uvolnění restrikcí.

A tato Výroční zpráva je dokladem toho, že jsme se opravdu nezastavili, že i když jsme nebyli vidět a možná nebyli tolik viděni, hledali jsme řešení, rozsvěcovali tmavé kouty...místo elektřiny používali svíčky na cestě. Chytali za ruku ty, kteří se ztráceli, poznávali lidi podle hlasu, když obličej byl zakrytý, volali na ty, kteří museli být od nás „více jak dva metry“, doučovali ty, kteří nebyli ve škole, pomáhali těm, kteří ztratili nit, dávali značky na cestu tam, kde byla slepá ulice, či jen byli na místě, aby se pro některé neztratily pevné body.

Děkujeme, že jste to s námi zvládli, děkujeme, že jste se vrátili...

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS.

ředitel

30.06.2021
VZ_2020

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.