Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Prachatický Taxík Maxík na setkání v Praze

Na konci června proběhlo v Praze celostátní setkání Taxíků Maxíků. Jde o projekt zvýhodněné dopravy pro seniory a handicapované, který realizují společně Konto Bairéry a lékárny Dr. Maxe.

Setkání se osobně zúčastnila ředitelka Nadace Charty 77 Boženka Jirků a generální ředitel České lékárny holding a.s. Daniel Horák, tedy zakladatelé celé myšlenky přepravy pro seniory a handicapované. Oba se zájmem vyslechli, jak Maxíci fungují, jak se služby měnily v době vládních opatření, co vše lidé v této době zejména využívali.

Právě Prachatice byly spolu s Libercem úplně první města, kde Taxík Maxík poprvé vyjel. Od té doby uplynulo šest let a flotila Maxíků již dosahuje 20 vozů. Setkání bylo určeno pro zkušené provozovatele, kteří již jezdí několik let, ale také jako inspirace pro tři nová města, která získají své vozy v prosinci letošního roku.

Taxík Maxík v Prachaticích provozuje KreBul, o.p.s., která převzala štafetu od Oblastní charity Vimperk. Pravidla pro přepravu zůstala stejná - služba je určena zejména osobám starším 65 let, osobám se zdravotním postižením, pečujícím. Služba se poskytuje na území města Prachatice a cena za dopravu je stanovena na 10,- Kč za kilometr a osobu. Stále platí nutnost objednat si dopravu alespoň den předem, a to na telefonním čísle: 736 647 337 (od pondělí do pátku v čase 8:00 – 16:00 hodin). Službu zvýhodněné přepravy Taxík Maxík zajišťuje město Prachatice, prostřednictvím KreBul, o.p.s.

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS.
ředitel

 

Foto: Zdeněk Krejsa, Jiří Gabriel Kučera a Redakce SenSen

07.07.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.