Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

O dobrovolnictví s náměstkyní hejtmana

Zástupci Regionálního dobrovolnického centra pro Jihočeský kraj, které provozuje KreBul, o.p.s. Prachatice, se sešli a jednali s náměstkyní hejtmana Jihočeského kraje Lucií Kozlovou.

Cílem jednání bylo jednak představení konceptu Regionálního dobrovolnického centra, které je realizováno v rámci projektu Ministerstva vnitra ČR s názvem „Koncepce rozvoje dobrovolnictví v České republice s akcentem na zajištění regionální a oborové dostupnosti dobrovolnictví v podobě dobrovolnických center“, ale také diskuze o případné spolupráci mezi centrem a Jihočeským krajem právě v oblasti dobrovolnictví.

Během setkání byla diskutována témata z oblasti dobrovolnictví, která vycházejí přímo od dobrovolníků a organizací, jež s dobrovolníky v kraji přímo pracují. Paní náměstkyně byla informována o probíhající analýze dobrovolnictví v Jihočeském kraji a dosavadními zjištěními. Na základě toho se obě strany dohodly, že na podzim letošního roku proběhne společné setkání zástupců dobrovolnických organizací, dobrovolníků a vedení Jihočeského kraje, za účelem definování potřeb zúčastněných stran, výměna zkušeností i nastavení případné další spolupráce s Jihočeským krajem.

Nouzový stav a celá tato doba ukázala, že dobrovolníci mají své nezastupitelné místo ve společnosti, je potřeba jej dále rozvíjet a podporovat, a to jak morálně, tak i finančně. I proto jsme rádi, že nám paní náměstkyně věnovala svůj čas, při kterém jsme nad řadou témat našli společnou řeč. Děkujeme.

Za RDC JK

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS. a Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

23.08.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.