Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

32 let od sametové revoluce uplynulo nám všem

Jakých bylo oněch 32 let, zavzpomínali účastníci malého setkání v Mezigenerační zahradě prachatického KreBulu, které připravil SeniorPoint Prachatice. 

Sešly se děti, sešli se jejich rodiče, přišli senioři. Každý z účastníků si připomenul svoji událost z oněch 32 let („Jeden den jsme museli říkat soudružko učitelko a druhý den paní učitelko; mohli jsme na dovolenou na západ; možnost svobodné volby povolání“, ale padala zde i slova jako, že „zplodili jsme nádherné děti, pravnuk začne hrát na harmoniku po mne (pradědečkovi) …“ a tedy šlo o úplně obyčejné povídání v příjemné společnosti.

Za každého byla zapálena u lípy v zahradě svíčka.

Z městského ampliónu hrála „Modlitba pro Martu“ v podání Marty Kubišové, z rozhlasu se linul online zpěv Jany Kirschner a na zahradě u lípy pak živý zpěv „Modlitby pro Martu“ v podání Marie Šímové a Jarmily Šímové. Obě zpěvačky mnoho hodin nacvičovaly, doma, u klavíru i v KreBulu, dokonce si celou skladbu přepsaly na Pichtově psacím stroji (protože jsou obě nevidomé), a četly, tedy zpívaly pak text v bodovém písmu. Snad se i vám tato nová verze bude líbit, brzo uvidíte na Městském vysílání Prachatice.

Procházkou domů šla řada účastníků přes Velké náměstí, kde byla v barvách české vlajky nasvícena okna Nové radnice, nebo Zahradní ulicí, kde někteří ještě zapálili svíčku u sochy a připomínky sametové revoluce 1989.

I tak se slavilo, mějte se sametově.

Hanka RH+

19.11.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.