Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Operní večer na půdě přinesl do Prachatic mimořádný kulturní zážitek

KreBul, o.p.s. připravila na 18. listopadu Benefiční večer s operou, jehož cílem bylo získání finanční podpory na zakoupení plošiny pro osoby na vozíčku, a zároveň poděkování lidem, kteří se podílejí na činnosti již zmíněné organizace, jako dobrodinci. Hlavním hostem večera byla mimořádně talentovaná sopranistka Jana Šrejma Kačírková, kterou na klavír doprovodil vynikající Mikoláš Troup.

„Dnešní večer má dva rozměry. Tím prvním je mé poděkování vám všem, kdo KreBul podporujete, ať už finančně, morálně nebo svou přítomností na našich akcí. Poděkováním je také pro zaměstnance, dobrovolníky a přátele, bez nichž by aktivity často zůstaly jen na papíře. Druhým rozměrem je získaní finanční podpory k zakoupení a instalace plošiny pro osoby na vozíku,“ řekl v úvodu Zdeněk Krejsa, ředitel společnosti.

Večer patřil operním áriím v podání přední české sopranistky, držitelky třech cen Thálie, Jany Šrejmy Kačírkové, jihočeské rodačky. Ta je v současné době stálou členkou Národního divadla v Brně, kde vystupuje v řadě titulních rolí, je také hostem Národního divadla v Praze a Jihočeského divadla v Českých Budějovicích.  Během večera zazněly známé melodie z Rusalky, La Traviaty, Prodané nevěsty, ale také skladby z právě vycházejícího CD s názvem Kdy láska přilétá (křest CD proběhne 23.11.2021).

O hudební doprovod se postaral prachatický rodák Mikoláš Troup. Ten v současné době působí jako korepetitor a asistent dirigenta v souboru opery Jihočeského divadla. Jako interpret (varhany, cembalo, klavír) se věnuje širokému stylovému spektru, nejčastěji však hudbě 16. - 18. století a soudobému repertoáru.

Jsme velice rádi, že jsme mohli přivítat tak skvělé umělce, kteří nepotřebují velká gesta k tomu, aby byli slavní. O to více všechny oslovil jejich talent a um, kdy mnohé z tónů a interpretace písní vyvolaly bouřlivý aplaus, jak u běžného posluchače, tak i náročného diváka. Za více jak hodinu, zde hlavní představitelka na diváky přenesla širokou škálu emocí, a díky klavírnímu přednesu se propojily všechny sluchové buňky s emocemi v srdcích každého z příchozích, což bylo oceněno závěrečným bouřlivým potleskem ve stoje.

Návštěvníci večera již samotným zakoupením vstupenky přispěly na pořízení plošiny pro vozíčkáře, kterou dům Křižovatka u parku potřebuje k tomu, aby se půdní prostory staly plně bezbariérové (v současné době nájezdová rampa a schodiště). Benefiční večer přinesl na pořízení a instalaci plošiny téměř 15.000 korun. Celkové náklady na pořízení a instalaci se pohybují kolem 320.000 korun, proto stále běží možnost podpory, a to přispěním do pokladničky, či zasláním libovolné částky na transparentní účet číslo 287392928/0300. Za každou pomoc a podporu předem děkujeme.

Jedinečný večer, který byl pro přítomné hlubokým uměleckým zážitkem, byl podpořen z prostředků Jihočeského kraje a Města Prachatice.

Děkujeme a těšíme se na další společná setkání.

Zdeněk Krejsa, ředitel

22.11.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.