Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Sympozium o lidských právech se zástupci z Prachatic

V rakouském městě Mauthausenu se uskutečnilo již páté sympozium o lidských právech. Zástupci z Prachatic ani letos na tomto setkání nechyběli. Podtitulem letošního setkání bylo téma Otroctví a nucené práce. Spolupráce vznikla díky městu Prachatice a skutečnosti, že obě města – Prachatice a Mauthausen jsou města partnerská.

Slavnostního zahájení se zúčastnila řada významných osobností, které ve svých příspěvcích poukazovali na problém novodobého otroctví a nucené práce v kontextu dnešní doby. Tento problém se vlastně historicky neustále opakuje, nyní je to například zaměstnávání dětí, nucené práce, velmi podhodnocená práce a špatné pracovní podmínky, prostituce žen a často i mužů, zejména chlapců, opakovaně zaznívalo z řad odborníků.

Mezinárodního sympozia se zúčastnili zástupci KreBul, o.p.s., kteří s pořadateli spolupracují na společném mezinárodním projektu. Jeho cílem je vytvoření připomínkové stezky, která by měla vzniknout v Mauthausenu od vlakového nádraží až do bývalého koncentračního tábora, dnešního památníku.

Andrea Wahl, hlavní organizátorka sympozia pak představila prachatickým nově otevřený Dům vzpomínek, tedy jakési návštěvnické a vzdělávací centrum. Právě zde proběhl hlavní program setkání, jehož cílem bylo poukázat na nové metody a techniky práce s tématem holokaustu ve výuce. Za Prachatice zazněla řada příkladů dobré praxe, protože KreBul, o.p.s. se tématu multikultury a holokaustu věnuje již více jak 14 let.

Děkujeme za pozvání a těšíme se na další spolupráci v oblasti lidských práv. Účast prachatických zástupců byla realizována v rámci projektu Vzpomínka pro lidskost, podpořeného z prostředků Jihočeského kraje a Nadačního fondu obětem holocaustu.

Za KreBul, o.p.s.

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS.

ředitel

18.11.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.