Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

SeniorPoint PRESS - ohlédnutí a poděkování

Od roku 2015 vychází pravidelně bulletin pro seniory města Prachatice a z okolí SeniorPoint Press, pod SeniorPointem. Podílí se na něm redakční rada s profesionály, ale i dobrovolníky – amatéry. Poslední setkání v prosinci patřilo poděkování všem, kteří se během roku na něm podíleli – fotografům, malířům, grafikům, redaktorům, písmákům …

Od roku 2015 vyšlo 25 bulletinů ve kterých bylo napsáno přes 50 000 slov, vytištěno přes 400 fotografií a nakresleno do nich 250 obrázků. Na textech se podílela redakční rada (Hanka RH+ Rabenhauptová, Zdeněk Krejsa a zpočátku i Jiří Gabriel Kučera) a dalších 21 autorů textů, 5 fotografů a 3 malířky kreseb, 12 autorů malovaných obrázků. Ve věkovém rozpětí 6 – 87 let.

Od roku 2017 vyšlo i 17 bulletinů ve zvukové podobě pro nevidomé a slabozraké, seniory. Na vydání se podílela redakční rada, redaktor Václav Malina a dalších 18 dobrovolníků, kteří namlouvali texty.

Osvědčily se rubriky

úvodní slovo, o které se postaraly významné osobnosti. Zpočátku psal úvodníky Jiří Gabriel Kučera a posléze oslovení, jako byli například Jiří Horecký, prezident APSS v ČR, Olga Starostová, sociolog, Hana Vojtová, ředitelka DSMK, Hana Mrázová, ředitelka Městské knihovny Prachatice, Lucie Kozlová, náměstkyně hejtmana, Zdeněk Krejsa, ředitel společnosti KreBul, Božena Jirků, ředitelka Konta bariéry, Milena Černá, ředitelka Výboru Dobré vůle, Stanislav Motl, reportér, Eva Tesařová ze společnosti SouLad školení, Klára Kavanová Mušková, ředitelka Chelčického domova sv. Linharta, Michal Holec, ale i další  příznivci pointu.

představujeme a za těch několik let to byly například organizace jako je Klub vojenských důchodců. Seniorská občanská společnost, Osobní asistence Prachatice, Obec baráčníků Vitoraz, Senior country taneční klub, SeniorPoint České Budějovice, Sociální služby ve Zvolenu, Domov seniorů Mistra Křišťana,  Dobrovolnické centrum Prachatice, Jógu v denním životě,  Sjednocenou organizaci nevidomých a slabozrakých,  MO SPCCH Prachatice, Klub důchodců Pod Hradbami, Senioři ČR, APSS v ČR, Evropská dobrovolná služba, MO Prachatice, byli představeni i jednotlivci – Miroslav Bojanovský, předseda Rady seniorů města Prachatice, Alena Bínová, senzační seniorka, Olga Korbelová, tetička z OB Vitoraz Prachatice, duo Karel a Karel (Rabenhaupt/Hrůza).

- nabídka výstav a akcí pointu, kterých bylo na desítky, nabídka projektů spřátelených organizací, poohlédnutí za proběhlými akcemi, dobrovolnické výzvy, křížovky, fotosoutěže, foto hádanky a další …

Máme radost, že i za podpory města Prachatice může bulletin vycházet. Nejinak tomu bude i v roce 2022, kdy první číslo je připraveno na 1.1.2022.

Hanka RH+ Rabenhauptová

22.12.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.