Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Nej pečivo roku zná vítěze

Poosmé se před vánočními svátky sešla porota, aby hodnotila dobroty z kuchyní hospodyněk na Prachaticku. Společnost KreBul a Prachatický deník opět vyhlásili předvánoční soutěž. Pro rok 2021 bylo téma Slané pečivo.

Tříčlenná porota, které šéfoval Adam Pošta si pochutnávala na sedmi různých vzorcích. Šlo o sýrovou roládu, tvarohové tyčinky, slané pečivo, brynzové keksy, závin se zelím, zelňáky a sýrové tyčinky. Dva ze tří vítězných vzorků byly od hospodyněk mimo Prachatice, jeden z Netolic a další ze Strunkovic nad Blanicí. Všechny vzorky byly naprosto úžasné a rozhodování bylo velmi komplikované. Porotci museli hodnotit vzhled, náročnost receptu, chuť, vůni, nápad a nakonec celkový dojem. Každý vzorek nakonec museli ve všech kritériích hodnocení obodovat.

Nejvíce bodů nakonec získaly vláčné Babiččiny zelňáky od Marie Hrubešové z Netolic. Druhé místo si připsala Darina Hodinová se svými Sýrovými tyčinkami a třetí místo putuje k Věře Davidové do Prachatic. Dámy si ceny převezmou v následujících dnech od ředitele společnosti KreBul Zdeňka Krejsy.

Před osmi lety soutěž O nejlepší vánoční cukroví odstartovalo hodnocení vanilkových rohlíčků, v dalších letech se pak soutěžilo o linecké, vosí hnízda, ořechy, nepečené cukroví, vánočky a perníčky. Při vzpomínání na minulé ročníky se pak porotci a Zdeněk Krejsa domluvili, že soutěž O vánoční cukroví bude pokračovat také v příštím roce. „Pro příští rok bude zadání kokosky,“ řekl na závěr Zdeněk Krejsa.

Vítězné recepty:

1. místo: Babiččiny zelňáky od Marie Hrubešové z Netolic: 0,5 kg syrového kysaného zelí, 40 dkg hladké mouky, rozemleté škvarky nebo sádlo, sůl, pepř, kmín. Vše smíchat, propracovat, skleničkou vyrobit placičky a upéct.

2. místo: Sýrové tyčinky od Dariny Hodinové ze Strunkovic nad Blanicí: 400 g hladké mouky, 230 až 250 gramů vlažné vody, 50 g oleje, 20 g droždí, 10 g soli, 1 lžička kmínu. Na náplň: 100 g strouhaného sýra (niva, eidam), česnek sušený i čerstvý, olej, koření 2 lžičky, sůl na posyp, kmín, semínka na posypání. Nejlepší jsou čerstvé.

3. místo: Závin se zelím od Věry Davidové z Prachatic: Listové těsto, zelí, anglická slanina, sůl, pepř. Těsto vyskládáme slaninou, přidáme zelí, posolíme, popepříme a upečeme.

Autor článku: Jana Vandlíčková, Prachatický deník

Zdroj: https://prachaticky.denik.cz/zpravy_region/slane-vanoce-porote-chutnalo-nejvice-pecivo-od-marie-hrubesove-20211222.html

21.12.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2022 WebCreative.info
All rights reserved.